Novinka pro zpracování půdy

Možnost předvádět aktivně zemědělskou techniku využila na Dni Zemědělce i firma Stagra, spol. s r. o. Postupně představila dva stroje. Prvním byl tažený postřikovač Horsch Leeb 5 LT s plastovou nádrží o objemu 5000 l. Zákazník může volit také objem 4000 nebo 6000 l, pevnou nebo řiditelnou nápravu s mechanickým nebo vzduchovým odpružením či pracovní záběr ramen až 42 m. Postřikovač udržuje ramena 30 až 40 cm nad porostem a postřik je tak minimálně ovlivňován i při aplikaci za ztížených podmínek. Stroj naváděný pomocí GPS navigace pracuje s velkou přesností. Postřikovací ramena rozdělená na jednotlivé sekce jsou osazena automaticky spínanými tryskami vzdálenými 25 cm. Propracovaný systém stabilizace udržuje ramena ve vodorovné poloze i na nerovném pozemku a při vysoké pracovní rychlosti až 25 km/h.
Úplnou novinkou pro české zemědělce bylo představení radličkového kypřiče Horsch Terrano 5.4 GX z nulté série výrobce. Kypřič z nové řady GX má, jak název napovídá, čtyři řady radlic a záběr pět metrů. Řada GX však bude obsahovat třířadé a čtyřřadé modely s pracovními záběry 4; 5 a 6 m. Terrano GX zvládne jak podmítku, tak i předseťové zpracování půdy. Horsch Terrano 5.4 GX je univerzální kypřič pro zpracování půdy do hloubky od 5 do 30 cm. Pracovní orgány tvoří čtyři řady radliček jištěných jednotkami TerraGrip 3. generace s jisticí silou 550 kg. Radličky lze osadit novým typem nastavitelných křídel nebo lze pracovat bez nich pouze se špičkou z tvrdokovu a s odhrnovačkou nebo pro větší hloubky pouze s úzkými dláty širokými 4 cm. Za sekcí radliček následuje řada zahrnovacích talířů a dvouřadý pěch.
Zajímavou expozici techniky značek Horsch a Deutz-Fahr doplnily ještě dva stroje francouzského výrobce Jeantil. Rozmetadlo hnoje EVR 12-8 s s vertikálně uloženými šneky má nosnost 6 t. Korba stroje má parabolický tvar, šneky jsou osazeny čtyřmi přestavitelnými HARDOX lopatkami. Se strojem lze rozmetat i vápno a drůbeží trus. Šířku rozmetání lze nastavit od 6 do 16 m. Druhým vystaveným strojem značky byl velkoobjemový návěs Jeantil BR 17-24 s vanovým typem korby a jednostranným sklápěním je vybaven systémem blokace zadní nápravy při vyklápění. Návěs s maximální nosností 17 t lze při použití stavitelných nástavků 30 až 90 cm využít i pro přepravu lehkých materiálů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down