03.12.2021 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Speciálky pro dopravu a manipulaci

Firma ContiTrade Services s. r. o., spadající do společnosti Continental, představila na podzimní výstavě Den Zemědělce traktorové pneumatiky Continental, včetně dvou novinek.

Traktorové pneumatiky Continental se vyrábějí v moderním závodě sídlícím v Portugalsku. Špičkové vlastnosti pneumatik jsou dány moderními výrobními technologiemi a také kostrou pneumatik z nylonových vláken.  

Výrobní sortiment zahrnuje kompletní škálu rozměrů radiálních plášťů na traktory všech výkonových tříd.

 

Speciálka pro dopravu

Letošní novinkou je traktorový plášť VF TractorMaster Hybrid, určený pro traktory zajišťující přepravu materiálů. Technologie VF nabízí v porovnání se standardními pneumatikami přibližně o 40 % větší nosnost při stejném tlaku huštění nebo naopak o 40 % nižší husticí tlak při stejné nosnosti pláště.

Integrovaný senzor v plášti informuje nepřetržitě o tlaku a teplotě pneumatiky.

Zaoblené hrany záběrových zubů pomáhají redukovat poškození kořenové struktury na loukách a pastvinách. Nový dezén vykazuje oproti standardnímu o 30 % vyšší zaplnění styčné plochy. Tento dezén byl vyvinut pro velké kilometrové nájezdy na silnici a dobrou trakci na tvrdších a normálních půdách.

Masivní dezénové bloky ve střední části běhounu zajišťují velmi dobrou odezvu pláště při jízdě na silnici. Současně tvar dezénu v této části běhounu eliminuje hlučnost a vibrace.

VF TractorMaster Hybrid zajišťuje velmi dlouhou životnost a komfort jízdy na silnici, vysokou trakci a nízkou spotřebu paliva v terénu.

 

Pro manipulátory a nakladače

Druhou novinkou v expozici společnosti Continental byla pneumatika CompactMaster AG, určená pro teleskopické manipulátory a nakladače. Vykazuje velmi dobré vlastnost při nakládání a svozu zemědělských komodit jak na pevném povrchu, tak i na polích či loukách.

Konstrukční zajímavostí pneumatiky je ochrana ramenní oblasti proti průrazům formou aplikace vyšší vrstvy materiálu mezi záběrovými zuby – „želví štít“.

Vysoké tuhosti pláště v bočním směru a ochrany proti průrazům v oblasti styčné plochy dezénu je dosaženo dvěma vrstvami ocelového nárazníku.

Kompaktní masivní dezén zaručuje velmi dobrý záběr v měkkém nebo bahnitém terénu a má samočisticí schopnost.

Pneumatika CompactMaster AG je homologována pro maximální rychlost 50 km/h.

Zbytek expozice tvořily klasické traktorové pláště Tractor70, TractorMaster a speciál pro zemní stroje a nechyběla ani ukázka mobilního pneuservisu.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down