27.12.2021 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Jesenici vyžadují výkon i kvalitu

Zemědělský podnik AGRO Jesenice u Prahy a. s. hospodaří na téměř 5000 ha orné půdy. Zajistit základní zpracování půdy a její přípravu před setím včas a v potřebné kvalitě vyžaduje dobrou organizaci práce a výkonnou techniku. Jednou ze stěžejních značek při plnění těchto úkolů je německý výrobce strojů na zpracování půdy Köckerling.  

 

Společnost AGRO Jesenice u Prahy a. s. hospodaří na 5008 ha zemědělské půdy, z nichž je 4700 ha orné půdy, zbytek výměry tvoří trvalé travní porosty. Pozemky se nacházejí v nadmořské výšce 200 až 500 m a půdy jsou na nich jak lehké, tak těžké. Zpracovat 4700 ha orné půdy ve správných agrotechnických termínech vyžaduje velmi dobré plánování a také výkonnou a spolehlivou techniku. AGRO Jesenice zpracovává půdu různými technologiemi. Pro podmítky je podnik vybaven jak radličkovým, tak také talířovým nářadím. Hloubkové kypření zajišťují tři kypřiče. Při výměře půdy, kterou společnost zpracovává, musí být vybavena dostatečným množstvím výkonných strojů. Své pevné místo v parku techniky mají stroje značky Köckerling, konkrétně modely Vario, Vector a Allrounder. 

Zkušenosti od roku 2005

Opravdovými pamětníky a důkazem toho, že technika značky Köckerling je vhodná do náročných podmínek, jsou dva osmiřadé dlátové kypřiče Vario s pracovními záběry 4,8 a 4 m, osazené širšími dláty, které v podniku pracovaly od roku 2005 respektive 2007 a jsou stále ve velmi dobrém stavu i po odpracovaných 15 500 a 11 000 ha. Další modrý stroj od německého výrobce Köckerling se objevil na pozemcích společnosti AGRO Jesenice v roce 2019. Byl jím vítěz výběrového řízení na hloubkový kypřič, čtyřřadý kypřič Vector 900. Ve stejném roce si podnik pořídil i další stroj stejné značky, předseťový kombinátor Allrounder 1450 profiline s pracovním záběrem 14,5 m.*

Více v regionální příloze týdeníku Zemědělec ze Středočeského kraje. 

 

Allrounder lze využít i při posklizňové podmítce



  

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down