03.01.2022 | 08:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cesta k ekologičtější budoucnosti

Výrobce zemědělské techniky Pöttinger reaguje na současný trend omezování chemické ochrany rostlin. V nabídce má tři stroje určené na mechanickou regulaci plevelů. Rotační a radličkové plečky i plecí brány pro mechanickou kultivaci jistě najdou uplatnění nejen mezi ekologicky, ale i konvenčně hospodařícími zemědělci.

 

Hvězdice na plevele i krustu

První je rotační plečka Rotocare V pro šetrné zpracování půdy. Představuje nový inovativní systém péče o kulturní rostliny. Rotační plečku Rotocare V lze využít kromě mechanické likvidace plevelů také pro narušování půdní krusty a hospodaření s vodou. Své uplatnění najde i při redukci výdrolu obilnin a plevelných rostlin po sklizni, zapravení hnojiva, mělkém zpracování strniště nebo provzdušnění travních porostů.

Kultivace s radličkami

Druhým zajímavým strojem je meziřádkový kypřič Flexcare V. Radličkové plečky Flexcare V lze využívat pro kultivaci v celé řadě plodin s meziřádkovou vzdáleností od 25 do 160 cm s tím, že rozteč řádků, šířku pracovních orgánů a postavení prstů lze nastavovat bez použití nářadí. 

Prutové brány

Třetím pomocníkem jsou prutové brány Tinecare V s patentovaným systémem pružinového jištění. Stroj má stabilní rám s optimálním rozložením hmotnosti, osazený pruty tloušťky 8 mm v šesti řadách vzdálených od sebe 330 mm. Pruty dlouhé 330 mm s roztečí 450 mm zajišťují bezproblémovou průchodnost i při velkém množství organické hmoty. Rychlovýměnný systém usnadňuje jejich výměnu.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down