21.04.2022 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Teleskopický nakladač s výsuvnou kabinou

V segmentu manipulační techniky pro zemědělskou výrobu nabízí značka Fendt dva unikátní stroje. Jsou jimi teleskopické nakladače Cargo T740 a T955, které najdou uplatnění všude tam, kde je třeba manipulovat větší množství materiálu. Tedy na velkých farmách, v provozech rostlinné výroby, při plnění bioplynových stanic nebo vysokokapacitních dopravních prostředků. Větší z dvojice, model Cargo T955, většinou doplňuje výkonné linky Fendt na sklizeň pícnin nebo obilnin.

Teleskopický nakladač Cargo T955 je z hlediska užitných vlastností trochu teleskopický manipulátor a trochu kolový nakladač. „Jako nositel inovací uvedl Fendt na trh v roce 2019 teleskopický nakladač s výsuvnou kabinou. Ten v sobě kombinuje výhody kolového nakladače a teleskopického manipulátoru. Od teleskopických manipulátorů přebírá vysoký zdvih, manévrovatelnost a relativně nízkou průjezdní výšku, od kolových nakladačů nosnost, trhací sílu a velmi dobrý výhled. A jako bonus výsuvnou, odpruženou a příkladně prosklenou kabinu.

Vzhůru k výškám

Největší konstrukční zajímavostí, odlišující Cargo T955 od podobně výkonných strojů konkurenčních značek, je výsuvná, polohovatelná a velkoryse prosklená kabina. Její maximální zdvih činí 4,25 m (v úrovni očí obsluhy), ale již zvednutí o pouhých několik desítek centimetrů poskytuje obsluze výhled v úhlu 360°. Perfektní výhled z kabiny je ještě podpořen kamerovým systémem v zadní části nakladače. V případě deště má obsluha k dispozici stěrače předního, zadního i střešního okna. Pro práci v noci je nakladač vybaven halogenovými nebo LED světly.

Dalším příspěvkem k bezpečnosti práce a lepší kontrole manipulovaného materiálu je absence tradiční čelní palubní desky. Přístrojový štít je umístěn na sloupku kabiny, sloupek řízení je velmi úzký, obsluha tak má nerušený výhled jak na teleskopické rameno s připojeným nářadím, tak i pod kabinu. Konstrukce kabiny přispívá k větší bezpečnosti práce, protože maximální přehled znamená maximální bezpečnost. Tu zajišťují také bezpečnostní skla na oknech a dveřích, doplněná na přání různými ochrannými mřížemi. Komfort posádce zaručuje klimatizace, hydropneumatické odpružení kabiny a pohodlná, vzduchem odpružená sedačka.*

Více v dubnovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down