09.08.2022 | 02:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pozvání na třicátiny v České Skalici

V sídle společnosti Farmet a. s. a na přilehlých pozemcích se 10. června uskutečnil Firemní VIP den Farmet, uspořádaný při příležitosti 30. výročí založení firmy. Součástí slavnostního dne byly polní ukázky práce strojů z výrobního programu firmy Farmet, po nichž následovala prohlídka výrobního závodu.

V úvodu slavnostního dne přivítal pozvané hosty generální ředitel společnosti Farmet a. s. Ing. Karel Žďárský. Zmínil, že společnost Farmet a. s. uspořádala ve své historii podobných předváděcích a firemních dnů dlouhou řadu, ale ten poslední je z několika důvodů jiný. Tím hlavním důvodem je třicáté výročí založení společnosti Farmet. Generálního ředitele doplnil ředitel divize zemědělské techniky Ing. Tomáš Smola, který připomněl dobu, v níž se tento firemní den koná, tedy ruskou agresi na Ukrajinu, která je největším zahraničním trhem společnosti Farmet. Z tohoto důvodu se vedení společnosti rozhodlo připravit komornější akci bez zahraničních hostů, pouze pro tuzemské zákazníky, obchodní partnery a dealery. Přesto byl program bohatý, dopolední tradiční předvádění zemědělské techniky v aktivních ukázkách simulujících různé technologie zpracování půdy a setí doplnila odpolední prohlídka výrobního závodu. 

Aktivní ukázky

Dopolední program byl vyhrazen praktickému předvádění strojů. Pořadatel připravil patnáct strojů, které tvořily průřez současnou nabídkou.

Zpracování orby

Jako první se představil na zoraném pozemku polonesený předseťový kultivátor Verso s pracovním záběrem 6 m. Pětiřadý kultivátor s nízkým tahovým odporem a variabilní hloubkou zpracování do 10 cm je osazen pružně uchycenými úzkými dlátky o šířce 37 mm v řadách vzdálených 57 cm. Ty zajišťují intenzivní a jemné zpracování půdy. Kultivátor Verso je vhodný zejména pro předseťovou přípravu půdy po orbě či podmítce. Urovná povrch půdy a připraví seťové lůžko. Je dobrou volbou pro první jarní otevření a rychlé naschnutí povrchové vrstvy půdy i pro předseťovou přípravu vlhkých a lepivých půd bez rizika vytvoření velkých hrud. 

Druhým předvedeným strojem po orbě byl šestimetrový předseťový kombinátor  Kompaktomat, dnes již legendární stroj (první vyrobený kus má datum výroby 1993), určený pro předseťovou přípravu půdy po orbě. Standardně je osazen přední smykovou lištou, předním válcem, dvouřadou radličkovou pracovní sekcí, střední smykovou lištou, zadním válcem a zadní smykovou lištou Jednotlivé sekce jemně rozdrobí hroudy a zadní válce vytvoří dobře utužené seťové lůžko. Kompaktomat dokáže pozemek také urovnat díky třem smykovým lištám, které srovnají i velké nerovnosti. K dalším předvedeným strojům se postupně vrátíme.*

 

https://youtu.be/hSOrYXcaYmQ

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down