05.10.2022 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Polní den v Dolních Životicích

Ve čtvrtek 8. září uspořádala společnost OPALL-AGRI, s. r. o., polní den pro všechny příznivce zemědělské techniky vyráběné v moderním závodě v Dolních Životicích u Opavy. Bylo to již historicky šestnácté setkání zákazníků firmy konané v okrese Opava. Technika, tvořící průřez výrobním programem společnosti a zahrnující i novinky, byla od rána seřazena na přilehlém pozemku a připravena nejen k prezentaci, ale také k polním ukázkám.   

V úvodu návštěvníky přivítal jednatel společnosti Ing. Lumír Lacheta. Zmínil také jednu vizuální změnu, při níž byly tradiční firemní barvy – zelená a žlutá, historicky spjaté s firmou OPALL-AGRI, nahrazeny červenou a bílou. Nové logo tak převzalo barvu vyráběných strojů, přitom si však ponechalo tradiční znak pluhu. Pluhy byly vždy součástí výrobního programu firmy OPALL-AGRI a také v něm zůstanou, protože vedení společnosti je přesvědčeno, že i jim patří i budoucnost. A zemědělci mu dávají za pravdu. Po době určitého útlumu se postupně na statky, farmy a zemědělské podniky pluhy vracejí, protože jsou stále v některých situacích těžko nahraditelné. Ing. Lacheta zmínil i současnou nelehkou situaci ve výrobě, způsobenou enormním nárůstem cen materiálu a energií. Poté se chopil moderátorského mikrofonu obchodní ředitel Petr Jedlička. Za slunného počasí bylo na programu nejdříve statické představení připravených strojů a po přestávce, v níž pozdravil návštěvníky akce prezident Agrární komory Ing. Jan Doležal, který byl přítomen zasedání Okresní agrární komory pro okresy Opava a Ostrava v prostorách firmy OPALL-AGRI, následovaly oblíbené polní ukázky, v nichž se každý mohl přesvědčit, jak kvalitně stroje dokážou pracovat. A nejen to, na rozdíl od některých jiných podobných akcí, měli zájemci možnost vyzkoušet si práci s vybraným strojem v pozici obsluhy traktoru. Pojďme si tedy jednotlivé stroje představit.

Červená jedenáctka

Před tribunou pro diváky bylo připraveno jedenáct souprav červených strojů s traktory, mezi nimiž byly se třemi modely nejvíce zastoupeny pluhy. Za nimi následovaly s dvěma zástupci podrýváky, talířové podmítače a kombinované kypřiče. Po jednom zástupci pořadatel vybral z kategorie dlátových kypřičů a válců. Mezi stroji byly i novinky, které byly zařazeny do výroby v posledních třech letech, ale vinou covidu a zavřeným bránám výstavišť je výrobce nemohl dříve představit.

Více v říjnovém Farmáři.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down