15.12.2022 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Specialista na předseťovou přípravu

Na farmě v Netíně vybírali nedávno univerzální kombinátor určený pro předseťovou přípravu. Požadovali kvalitně provedenou práci, schopnost pracovat v různých půdních podmínkách a maximální využití výkonu traktoru. Ve výběrovém řízení uspěl kombinátor Allrounder -classic- od německého výrobce Köckerling.

Farma rodiny Němcovy se nachází v obci Netín v okrese Žďár nad Sázavou v kraji Vysočina. Farmář František Němec hospodaří na 150 ha zemědělské půdy, z nichž je 100 ha orné půdy a 50 ha trvalých travních porostů.

Dlouhá léta na farmě prováděli podmítku i předseťovou přípravu talířovým podmítačem se smykovou lištou. Zatímco podmítku stroj zvládá dobře, s kvalitou předseťové přípravy farmář nebyl spokojen. Bylo třeba vybrat vhodný stroj, který kvalitně připraví seťové lůžko a bude také výkonnější. Následovalo výběrové řízení, do něhož se přihlásily stroje tří značek. Vítězem výběrového řízení se v dubnu loňského roku stal předseťový kombinátor Köckerling Allrounder -classic- 500. Prodejce, firma P & L, spol. s r. o., stroj dodala v červnu, a tak se již kombinátor mohl zapojit do podzimní přípravy půdy. 

Celý článek vyšel v regionální příloze týdeníku Zemědělec z Vysočiny.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down