12.01.2023 | 08:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky v portfoliu žambereckých

Společnost AgroKonzulta Žamberk spol. s r. o. v rámci tradičního dne otevřených dveří v Žamberku oznámila některé novinky ve svém portfoliu zemědělské techniky. 

Novou značkou v portfoliu společnosti AgroKonzulta je německá firma Güttler GmbH, více než 40 let významný výrobce techniky pro kultivaci půdy. AgroKonzulta výhradně zastupuje tuto značku na českém trhu a při jejím prodeji spolupracuje se svými obchodními partnery. Červené stroje by se měly uplatnit i v regionu žamberecké firmy, kde je velká koncentrace skotu i bioplynových stanic. Zemědělci proto hledají řešení, jak co nejlépe využít potenciál trvalých travních porostů. Výrobní portfolio tvoří válce s patentovanými prizmatickými hvězdicemi, kultivátory, stroje na předseťovou přípravu půdy (kompaktory) a technika pro údržbu luk a pastvin.

Válce Güttler, používané samostatně nebo jako součást dalších strojů, jsou složeny z patentovaných prizmatických hvězdic. Každá hvězdice je složena ze dvou částí, jedné o průměru 45 cm a druhé o průměru 50 cm. Hvězdice se samočisticí funkcí velmi dobře drobí hroudy, zajišťují rovnoměrnou hloubku setí a následné rychlé klíčení. Jsou také vhodné na podporu odnožování ozimů. Vyrábějí se v provedení Master, Mayor a Offset. V přední části mohou být vybaveny smykem FlatSpring. Nabídku firmy AgroKonzulta budou tvořit dále kompaktory LK 30; LK 40; LK 45 a LK 60, v přední části osazené smykem, za nímž následuje radličková sekce a válec. Chybět nebudou ani kultivátory PrimusPlus s pracovním záběrem 2,5 a 3 m, vybavené šípovými radličkami, urovnávacími disky, válcem a zavlačovači, a především SuperMaxx (pracovní záběr 3 až 6 m). Tento celoročně využitelný stroj na jaře urovná a provzdušní půdu, po sklizni provede podmítku a předseťovou přípravu, na podzim připraví půdu před setím a dokáže také zpracovat zmrzlou půdu. Jeho pracovní orgány tvoří smyk, odpružené radličky, prstové brány, válec a popřípadě další sekce prstových bran. Kultivátor lze osadit také secím strojem na přísev.

Pro údržbu trvalých travních porostů jsou určeny stroje GreenMaster s modulární konstrukcí. Na rámu mají osazen přední smyk Ripperboard, za nímž následují prstové brány ve dvou řadách a prizmatické válce Güttler. Stroj může být opět osazen secím strojem na přísev trav. GreenMaster se vyrábí v pracovních záběrech od 3 do 8 m.

Druhou novinkou v portfoliu firmy AgroKonzulta je značka Fliegl. Tu budou Žamberští nabízet v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. V roce 2019 firma Fliegl zakoupila francouzského výrobce Brochard a rozšířila svoje portfolio o řetězová rozmetadla a zatím poslední akvizicí bylo zakoupení produktové řady transportních a senážních vozů od firmy Claas v loňském roce. Výroba se rozběhne na začátku ledna v novém výrobním závodě v Kirchdorfu u Haagu v Horním Bavorsku. Pro rok 2023 výrobce nabídne tři výrobní řady – senážní vozy na tandemovém a tridemovém podvozku a transportní vůz s tandemovým podvozkem. 

Z tradičních výrobků jsou v České republice velmi oblíbené návěsy ASW s výtlačným čelem, kterých u nás jezdí již více než 1000. K jejich přednostem patří nízké těžiště, schopnost vyskladňovat i v nízkých halách, optimalizace nákladu stlačováním či využití návěsu s přípojnými agregáty. Při vyskladňování návěs využívá patentovaný systém kombinace mezipodlahy a výsuvného pístu. Kromě primárního využití lze návěsy ASW vybavit rozmetací nástavbou, překládacím šnekem nebo pásem, vozy lze využít i pro přepravu balíků, lze je vybavit rozdružovacími válci a dalšími nástavbami.  

Z hlediska výbavy návěsy ASW od modelu 256 Gigant nabízí hydraulicky odpruženou oj, výměnný podvozek (korbu lze nahradit cisternou, platem na balíky apod.), od modelu ASW 261 hydraulicky posuvné nápravy BPW. Podvozek může být odpružen mechanicky, vzduchem, vzduchem se systémem zvedání a spouštění nebo hydraulicky. Vozy ASW se vyrábějí s celkovou hmotností 11 až 34 t. Pro velké zemědělské podniky může být řešením sedlový návěs ASS s korbou délky 9 až 12,5 m.

Firma Fliegl nabízí také nástavbu na TATRU Phoenix pod označením ASA 7300, kterou lze doplnit rozmetadlem. Zajímavou novinkou je pak možnost doplnit tuto soupravu návěsem Fliegl ASA 4800 s výtlačným čelem a mimoběžnou ojí.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down