21.02.2023 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Až do hloubky 45 cm

Firma OPALL-AGRI, s. r. o., nabízí zájemcům o hloubkové podrývání dva výrobky – hloubkové podrýváky Hektor I a Hektor I UNI.

Již dříve představený hloubkový podrývák Hektor I, který byl oceněn na posledním veletrhu Techagro v roce 2018 a cenu si odnesl i z Agrosalonu v Nitře, je klasický podrývák, který půdu pouze nadzvedává a provzdušňuje bez promísení půdních vrstev. Je vhodný pro podrývání kamenitých pozemků nebo pozemků s nízkou vrstvou ornice. Často je nasazován na velmi zhutněných půdách pro zlepšení hospodaření s půdní vláhou. Na rámu má umístěnu řadu hydropneumaticky (nebo mechanicky) jištěných radlic s bočními křidélky, schopných pracovat až do hloubky 45 cm, za nimiž následuje zadní volitelný válec (trubkový, cracker nebo hrotový).

Druhým zajímavým strojem je dnes představený model Hektor I UNI. Od svého předchůdce se odlišuje vyšším dvojitým rámem a jiným systémem hydropneumatického jištění pracovních jednotek.

Úhel postavení slupic a ostří zajišťuje dokonalé nadzvednutí půdy v celém zpracovávaném profilu a její popraskání a provzdušnění. Změna tlaku v hydraulické soustavě se provádí z místa řidiče. Hydraulicky lze nastavovat pracovní hloubku i vypínací sílu slupice (v rozmezí 1,2 až 1,6 t).

Další odlišností je zadní tříbodový závěs, který umožňuje po odmontování zadního válce (v tomto případě cracker válce) agregovat podrývák s jiným strojem, například aktivním nebo pasivním kypřičem. V případě připojení aktivního nářadí prochází vývodový hřídel středem rámu podrýváku.   

Také Hektor I UNI je vhodný pro podrytí ornice a podorničí až do hloubky 45 cm. Vyrábí se v záběru 3 m.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down