11.04.2023 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové rozměry pneumatik s technologií VF

Společnost Continental uvedla na trh svou dosud největší zemědělskou pneumatiku s technologií VF pro těžké traktory, model VF TractorMaster v rozměru VF900/60R42. Reaguje tak na zemědělské trendy.

Společnost Continental uvedla na trh dosud největší traktorovou pneumatiku VF TractorMaster. S rozměrem 900/60R42 a průměrem 2147 milimetrů je vyšší než zárubeň běžných dveří. Pneumatika má hmotnost 450 kilogramů a index nosnosti 189 D (10 300 kilogramů). Společnost Continental vyvinula tento rozměr agropneumatik speciálně pro těžké zemědělské stroje s výkonem vyšším než 300 koní.

Reakce na současné trendy

Současné pneumatiky jsou větší, těžší a umožňují jízdu většími rychlostmi. Rostoucí náklady a tlak na přepravu stále větších a těžších nákladů v krátkém čase vyvolávají rostoucí poptávku po výkonných zemědělských strojích. Produktový manažer pro zemědělské pneumatiky ve společnosti Continental Benjamin Hübner vysvětluje: „Tento vývoj vyžaduje nejen špičkový výkon strojů, ale také jejich pneumatik. Proto vyvíjíme a testujeme naše zemědělské pneumatiky v úzké spolupráci s výrobci zemědělské techniky i našimi zákazníky.“ Primárním cílem je umožnit zemědělcům pracovat s velkou technikou výkonněji a nákladově efektivněji. V roce 2022 proto společnost Continental uvedla na trh pět nových rozměrů pneumatik VF TractorMaster (650/60 R 34; 650/65 R 42; 710/75 R42; 650/65 R 34; 710/60 R 34).

Vhodné pro pole a silnici

Díky technologii VF umožňuje pneumatika, oproti standardním pneumatikám, o 40 % větší zatížení při stejném tlaku nebo naopak o 40 % nižší tlak při stejném zatížení. Kromě toho pneumatiky s technologií VF pracují úsporněji než běžné traktorové pneumatiky. Pneumatika VF TractorMaster kombinuje účinnost a zároveň ochranu půdy. Technologie VF umožňuje plynulý přechod z pole na silnici bez nutnosti úpravy nastavení  tlaku v pneumatikách. Při práci na poli je současně vliv těžkých strojů na půdu minimalizován širším povrchem dezénu. Společnost Continental tak naplňuje svoji strategii Vision 2030 – stále rozšiřovat činnost v kategorii zemědělských pneumatik.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down