16.07.2023 | 11:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kuhn Aura, seznamte se s krmícím robotem

Samojízdný autonomní míchací a krmící robot  AURA, který byl veřejnosti představen v září roku 2021 na veletrhu SPACE ve Francii, představuje novou generaci automatizovaných řešení distribuce krmných dávek pro mléčné farmy i výkrm. Díky vestavěnému nakládacímu modulu vyniká AURA flexibilitou. Chovatelům nabízí celou řadu funkcí, včetně nakládání, vážení, míchání, distribuce krmiva a hlášení o splněných úkolech.

AURA má vestavěný nakládací modul

  • AURA má víceúčelovou frézovací hlavu pro nakládání všech druhů siláží a objemných krmiv jako je seno, sláma a travní senáž. Dopravník frézy je dimenzován tak, aby se snížila spotřeba energie.
  • Pro zvýšení efektivity se jednotka frézovací hlavy s dopravníkem pohybuje bočně po celé šířce stroje a vykládá veškerou siláž, aniž by se Aura u sila musela pohybovat, což zkracuje dobu cyklu!

AURA a její míchací ústrojí

  • AURA má míchací vanu o objemu 3 m3 vybavenou dvěma vertikálními šneky. Konstrukce se dvěma šneky nabízí nižší nároky na výkon než jeden míchací šnek s větším průměrem.
  •  AURA tak může denně zajistit krmivo pro stáda až 280 dojnic a všechny jejich jalovice.
Distribuce krmiva robotem Aura

AURA a distribuce krmiva

  • Stejně jako ostatní automatické krmné systémy na trhu, i AURA provádí vícedenní krmení v časových intervalech a frekvencích, které si farmář naprogramuje ve svém softwaru KUHN Librafeed. Zásobování zvířat čerstvou, vysoce kvalitní směsnou krmnou dávkou stimuluje jejich příjem a udržuje je ve stájích klidnější.
  • Distribuci zajišťuje příčný pásový dopravník, který vykládá krmivo napravo nebo nalevo od stroje. Manévrování v různých stavebních konfiguracích je tak omezeno, což snižuje prostoje strávené stěhováním systému AURA.
Robot Aura
autonomní krmící robot Aura

AURA a navigační modul

  • AURA je 100% přístupné řešení navržené pro úplnou integraci se stávající infrastrukturou farmy. Je vybavena dvěma řídicími systémy: GPS RTK bez SIM karty ve spojení se senzory pohybu pro použití venku a technologií LIDAR pro manévrování uvnitř budov. Tyto systémy zajišťují přesné určení polohy na centimetr.
  • Pokud dojde ke ztrátě signálu GPS, snímače pohybu robota AURA skenují okolí a pomáhají mu přesně najít cestu po budově nebo dvoře.
  • AURA se pohybuje po virtuálních trajektoriích zaznamenaných v rozhraní KUHN Farm Track, které zemědělci umožňuje přizpůsobit rychlost stroje podle různých tras. KUHN Farm Track umožňuje zemědělcům dočasně uzavřít určité trasy v závislosti na tom, co se na farmě děje.*

Více v časopisu Mechanizace zemědělství

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down