05.07.2023 | 08:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jubileum oslavili s návštěvníky

Společnost AGRIMA Žatec s. r. o. pořádala ve dnech 18. a 19. května ve svém středisku Staňkovice dny otevřených dveří. Na návštěvníky čekala vystavená technika, odborné prezentace a na závěr posezení u živé muziky. Hojně navštívená akce byla příležitostí oslavit společně 30. výročí založení společnosti AGRIMA.

Významný prodejce zemědělské techniky v severních a středních Čechách připravil pro příchozí z řad zákazníků, příznivců zemědělské techniky a studentů odborných škol zajímavý program zahrnující prohlídku vystavené techniky z portfolia společnosti, prezentace některých značek, ale i možnost odborných konzultací a přátelského posezení u dobrého jídla a muziky.  V areálu společnosti a na venkovní výstavní ploše bylo připraveno téměř 90 strojů 22 značek, mezi hosty nechyběli ani zástupci jednotlivých dodavatelů techniky.

Příležitost zavzpomínat

Historie společnosti se začala psát ve Staňkovicích na počátku roku 1993, v malém objektu, do něhož se vešlo jen kancelářské zázemí a sklad náhradních dílů. První značkou bylo AGRIO z jihočeské Křemže a rekonstrukce postřikovačů Kertitox. Veškeré opravy a úpravy probíhaly na dvorku pod širým nebem. Obě firmy v následujících letech prošly vývojem, AGRIMA Žatec se stala významným prodejcem zemědělské techniky, tuzemský výrobce AGRIO se v průběhu tří dekád zařadil mezi prestižní značky v oblasti výroby postřikovačů. Obchodní partnerství však přetrvalo dodnes.    

Jedním z milníků v historii firmy byl rok 1996, kdy společníci koupili část areálu bývalého zemědělského družstva ve Staňkovicích (později i zbylou část) a vydali se na cestu prodeje a servisu zemědělské techniky. Od počátku byla v nabídce firmy AGRIMA Žatec nejen závěsná, ale i motorová technika. V té době to byly traktory Ford, nejdříve končící série 30, později 70 a také série G od Fiat Agri. Mezi nabídkou závěsné techniky bychom již tehdy našli výrobky známých značek, například pluhy Lemken nebo secí kombinace Amazone. Prodejně byla společnost od počátku úspěšná. Již v roce 1996 prodala dvacet traktorů, devět sklízecích mlátiček, první samojízdnou řezačku a dokonce samojízdný sklízeč cukrovky Kleine. Prodej takového množství techniky byl hlavním impulzem pro vybudování areálu ve Staňkovicích, v němž by bylo možné techniku nejen prodávat, ale především pro ni zajišťovat profesionální servis. V roce 1998 bylo následně otevřeno druhé prodejní a servisní středisko v Brozánkách u Mělníka.  

Snaha stále zlepšovat technické zázemí trvá dodnes. Od zmíněného roku 1996 firma při rekonstrukcích a úpravách areálů proinvestovala více než 30 milionů korun a další investice do zázemí a do kvality služeb poskytovaných zákazníkům plánuje.

Celý článek vychází v červencovém Farmáři.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down