04.08.2023 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové žací kombinace firmy Pöttinger

Čerstvou novinkou v oblasti techniky pro sklizeň pícnin u firmy Pöttinger jsou žací kombinace NovaCat V 8400 a V 9200. Jedná se o profi modely se záběrem 8,40, resp. 9,20 m a s kompaktními rozměry.

Velmi krátký připojovací závěs posouvá těžiště do blízkosti traktoru. V závislosti na povaze terénu může být kombinace provozována i se čtyřválcovými traktory, které jsou díky svému malému rozvoru pěkně obratné.

Základem osvědčená lišta

Srdcem žací kombinace je osvědčená žací lišta. Extrémně plochá, svařovaná žací lišta s upnutými žacími noži a výška žací lišty jen čtyři centimetry zajišťují kvalitní řez a plynulý pohyb píce odděleně od nečistot. Přitom je důležité i kvalitní kopírování terénu – středové zavěšení žacích jednotek dovoluje jejich výkyv v intervalu + 20 / - 16 stupňů. Standardně jsou nové žací kombinace vybaveny systémem hydraulického odlehčení, který zajišťuje rovnoměrnou úroveň přítlaku po celém pracovním záběru.

Svařovaná žací lišta je vyrobena z vysoce kvalitního materiálu. Plechy jsou přesně řezány a svařovány pomocí robotů. Uvnitř stabilní žací lišty se nachází robustně koncipovaný pohon žacích disků. Koncept pohonu Tri Drive je unikátní a velmi spolehlivý.

Bezpečně na nerovném terénu

Hydraulická nájezdová pojistka Nonstop Lift chrání kombinaci před poškozením při nárazu. Pokud ke kontaktu dojde, kombinace se umí automaticky vychýlit dozadu a současně i zvednout nahoru, takže se překážce pěkně vyhne. I při vysokých rychlostech se tak efektivně eliminuje riziko poškození žací kombinace.

Pro komfortní ovládání jsou nové kombinace standardně vybaveny předvolbovým ovládáním Basicline. Na přání  je možné ovládání Selectline pomocí ISOBUS. S oběma variantami ovládání mohou být obě žací jednotky nezávisle na sobě zvedány jedním vnějším hydraulickým okruhem anebo i skládány do transportní polohy (sklopením o 92 stupňů vertikálně).

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down