29.08.2023 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový motor FPT Industrial C16 debutuje na Farm Progress Show 2023 

FPT Industrial, značka skupiny Iveco a přední světový výrobce pohonných ústrojí s nízkým dopadem na životní prostředí, představí své novinky na veletrhu Farm Progress Show 2023. K nejzajímavější novince patří zbrusu nový motor C16 TST, který pohání také novou vlajkovou loď výrobce Case IH, traktor Steiger 715. Oslava sedmdesátého výročí a jedna z největších venkovních farmářských výstav v USA, Farm Progress Show, se koná v Decaturu (Illinois, USA) od 29. do 31. srpna 2023.

Jako host na stánku Case IH (stánek 867, severozápadní kvadrant) bude FPT Industrial představovat výsledek úzkého partnerství s tímto výrobcem. Cílem spolupráce je poskytnout tahači Steiger 715 zvýšení výkonu o více než 10 procent a točivého momentu o 6 procent ve srovnání s předchozím modelem Steiger 645, poháněným motorem C13 TST.

Pro ještě větší nářadí

Steiger 715 je nejvýkonnější Steiger všech dob, dostupný pouze v pásové konfiguraci Quadtrac. Navržen je tak, aby mohl rychleji tahat větší a širší nářadí a poskytoval vyšší produktivitu.

Nový šestiválcový motor kombinuje osvědčenou spolehlivost motoru Cursor s robustním a štíhlým designem a bez EGR recirkulace. Motor prošel rozsáhlým testováním po dobu více než 20 000 hodin ve zkušebně i v terénu.

Vylepšení spalovacího prostoru

Aby byl zaručen vyšší výkon, který nový Steiger 715 vyžaduje, nový šestiválec C16 TST byl posílen v řadě aspektů. Spalovací komora byla vylepšena, aby umožňovala zvýšení maximálního tlaku až do 220 barů. Pokročilý systém chlazení spolu s dostupností vysokého točivého momentu zajišťují rychlou odezvu na změny zatížení. Druhá generace systému vysokotlakého vstřikování Common Rail pracuje s tlaky až do 2 500 bar a zajišťuje vysokou účinnost motoru a nízkou spotřebu paliva. O dostatek čerstvého vzduchu ve spalovacím prostoru za všech situací se stará nové dvoustupňové turbodmychadlo.

Rovněž i nový šestiválcový motor se vyznačuje efektivním systémem následné úpravy spalin. Bezúdržbový systém následného zpracování se obejde bez filtru pevných částic DPF. Servisní interval 600 h pro výměnu oleje pomáhá udržovat nízké provozní náklady stroje.

Maximální výkon nového motoru u traktoru Case IH Steiger 715 je 572 kW, tj. 778 k s maximálním točivým momentem 3255 Nm při 1400 ot/min.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down