29.08.2023 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kuhn a novinky u postřikovačů Lexis

Na stanovišti aplikační techniky na novinářských dnech firmy Kuhn byl k vidění jak samojízdný postřikovač, tak tažené postřikovače Lexis a Metris 2. Postřikovače Lexis byly uvedeny na trh v roce 2015 a představují základní řadu tažených postřikovačů Kuhn. K dispozici jsou o objemu 2400, 3000 a nově i 3800 litrů s výložníky o délce 18 až 28 metrů.

Nový model Lexis 3800 byl poprvé představen na veletrzích AGROSHOW a SIMA 2022 a přítomný bude i na veletrhu Agritechnica 2023. Lexis je jednoduchým, ale efektivním strojem a díky výbavě moderními technologiemi zajišťuje přesnou aplikaci ochranné jíchy. Prázdný postřikovač má hmotnost něco málo přes 3 tuny, je kompaktní, s délkou od závěsu k nápravě 4,30 m a celkovou šířkou 2,55 m. Dodán může být jak s ručním (MANUSET), tak s asistovaným (DILUSET+) nastavením.

Kuhn Lexis 3800

Model Lexis 3800 má největší kapacitu nádrže z celé rodiny postřikovačů Lexis a chlubit se může i novým čerpadlem PM400, které poskytuje vyšší výkon. Postřikovač Lexis 3800 lze naplnit za pouhých 11 minut a výkon postřiku může dosáhnout až 250 l/min, aby splnil i ty nejnáročnější požadavky!

Důležité funkce výložníku

Další důležitou novinkou je inovovaná konstrukce výložníku. Výložníky dostupné pro tažené postřikovače Lexis dostaly do vínku zavěšení Equilibria. Toto zavěšení poskytuje ramenům trojrozměrnou stabilitu a udržuje je vždy rovnoběžně s podvozkem. Kromě toho představila společnost Kuhn zcela nový ocelový výložník MES2 o délce 18-24 m s robustní konstrukcí a osvědčenou povrchovou úpravou, která zajišťuje odolnost proti korozi a dává ramenům dlouhou životnost. Postřikovače Lexis mohou být vybaveny nejnovější verzí systému automatického udržení výšky ramen nad porostem Boom Assist.

Pneumatiky

Řada tažených postřikovačů Lexis se může pochlubit obutím "Very High Flexion" VF. Pneumatiky VF jsou navrženy tak, aby měly vysokou nosnost a zároveň pracují při nízkém tlaku, čímž omezují utužení půdy, zachovávají její strukturu a udržují dobrý výnosový potenciál.

Terminály

V neposlední řadě jsou pro nové postřikovače připraveny terminály ISOBUS CCI vybavené nyní verzí KUHN CCI Connect Lite, která obsahuje Wi-Fi modul, Remote View a Online CCI Update pro přístup k různým vzdáleným službám.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down