Tradičně v modrých barvách

Společnost AGRIO Pardubicko s. r. o. patří mezi pravidelné účastníky výstavy Naše pole v Nabočanech a nejinak tomu bylo i v letošním roce. Z portfolia vystavovatel vybral postřikovač a plečku.    

Firma AGRIO Pardubicko s. r. o. působí na trhu od roku 2015 a od té doby, jak název napovídá, zastupuje ve východních Čechách výrobce postřikovačů AGRIO MZS s. r. o. Pro zákazníky z Pardubicka, Svitavska a Orlickoústecka zajišťuje též záruční i pozáruční servis a postřikovače také rekonstruuje a testuje na mobilní testovací stolici. Ta zkontroluje tlaky čerpadel, trysky a technický stav postřikovače. Výsledkem testování je graf, který je podkladem pro vystavení atestu. V expozici zastupoval jihočeského výrobce postřikovačů AGRIO velmi dobře vybavený tažený model Mamut s nádrží o objemu 5000 l a rameny s pracovním záběrem 24 m.

Oblíbená rotační plečka

Techniku AGRIO doplnila na výstavní ploše konstrukčně zajímavá rotační plečka dánské firmy GST Biostar, jejíž výrobky firma AGRIO Pardubicko zastupuje na našem a slovenském trhu. Srdcem plečky jsou rotační hvězdice s 16 otěruvzdornými lžícovými hroty, uspořádané ve dvou řadách. Díky unikátnímu tvaru jsou hroty při práci šetrné k plodinám. Hrot se při jízdě do země kolmo noří a zase se z ní vynořuje, aniž by rostlinu poškodil. Pouze rozruší povrch půdy. Každá hvězdice je nezávisle uložena na odpruženém ramínku. Pro dlouhou životnost jsou ramínka GST osazena kluznými pouzdry. Hvězdice jsou uloženy na robustním dvojitém rámu, hydraulicky sklopném na 3 m. Pracovní hloubka se pohybuje od 2 do 4 cm. Rotační plečka je nezávislá na rozteči a počtu řádků a lze ji přestavit i na meziřádkové plečkování. Hlavním úkolem plečky je rozrušení půdní krusty, ale svou činností také prokypří a provzdušní povrch půdy kolem rostlin, který se dříve ohřeje. Dále podpoří mineralizaci a důležité je také přerušení půdní kapilarity a snížení vysychání půdy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down