01.08.2023 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Setkání po čtyřech dlouhých letech

„O úroveň výš“ nazvala společnost AGRI CS a. s., součást skupiny Agrotec Group, letošní již 17. ročník tradiční polní výstavy CASE DEN. Setkání příznivců zemědělské techniky se konalo po čtyřech letech, opět tradičně, na polním letišti nedaleko hradu Kámen na Pelhřimovsku.

Pořadatel připravil pro návštěvníky akce bohatý program, který zahrnoval představení traktorové techniky Case IH a Steyr, sklízecích mlátiček Case IH a závěsné techniky z portfolia společnosti. Na ploše bylo vystaveno více než 150 strojů. Prvními traktory v předváděcí aréně byly naleštěné stroje značky Case IH s několika novinkami. 

Nejsilnější je jen jeden

Traktory Quadtrac jsou mezi zemědělci velmi dobře známy, vždyť jich na našich polích pracuje  již více než 250. Ten, který do arény najel, však viděli poprvé. V české premiéře představený nejsilnější Quadtrac v historii – model 645 AFS Connect pro modelový rok 2024 je novým králem polí. Jeho maximální výkon dosahuje 699 k, což z něj činí nejsilnější sériově vyráběný traktor na světě. A zdá se, že ani toto číslo nebude na dlouhou dobu poslední. Výrobce chystá pro letošní veletrh Agritechnica v Hannoveru další překvapení.

Výkonnější Optum

Druhou novinkou v aréně byl zástupce řady Optum, model 340 CVX AFS. Nový top model vystřídal původně nejsilnější Optum 300. Zvýšení výkonu si vyžádalo úpravy na motoru. Ten dostal nové písty, převodovka má zesílené koncové převody, vše s důrazem na dlouhou životnost.

Očekávaná novinka

Mezi nejoblíbenější traktory Case IH bez ohledu na výkon patří modely Puma. Na letišti v Kameni se jich představila celá řada. Největší pozornost si však zasloužila novinka ve výrobním programu firmy Case IH – nová Puma 260 CVX AFS Connect. Při veřejné premiéře si diváci prohlédli šelmu, jejíž maximální výkon poprvé v historii překročil hranici tří set koní (302 k). Nová Puma dostala do vínku zcela nové ovládání AFS Connect, v kůži vyvedenou kabinu včetně odpružené provětrávané sedačky, nechybí digitální monitory nebo plnohodnotná chladnička. Poslech hudby okoření instalovaný subwoofer. Změny se dotkly i pohonné jednotky a příslušenství. Inovovaný motor byl zesílen, upravena byla převodovka a zesíleny nápravy. Cílem je nejen optimální přenos vyššího výkonu na podložku, ale také dlouhá životnost stroje.

Více v srpnovém Farmáři.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down