09.09.2023 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Väderstad TopDown je inteligentním kypřičem

Jednou z novinek výrobce Väderstad na akci Farming Red byl kombinovaný kypřič TopDown 500, upravený tak, aby jej bylo možné kompletně ovládat z kabiny řidiče. Jednalo se o stroj stávající konstrukce, doplněný o novou výbavu.

Při bližším pohledu na kypřič firmy Väderstad upoutal nápis E-Services. Zemědělci v ČR znají tento systém ze secích strojů Väderstad, které je možné díky tomu ovládat prostřednictvím obyčejného tabletu. A nyní Väderstad představil shodnou možnost i pro kombinovaný kypřič TopDown.

S ISOBUS ovládáním

Kypřiče této modelové řady mají čtyři základní pracovní sekce: předřazené talíře ve dvou řadách, dále sekci radliček, sekci nivelačních kotoučů a opěrný válec. TopDown vždy bylo něco víc než jen klasický radličkový kypřič, a v provedení s ISOBUS ovládáním je flexibilita tohoto stroje dotažená na úplné maximum. Za tím účelem disponuje novým hydraulickým systémem i novou generací elektroniky.

Senzory na důležitých místech

Představený TopDown byl doplněn o senzory, díky nimž má elektronika v tabletu informace o aktuálním nastavení kypřiče. Informace se z kypřiče do tabletu nepřenášejí pomocí známé vlastní bezdrátové sítě, vytvářené komunikační jednotkou Väderstad Gateway, ale pomocí kabelu, připojeného do devítikolíkové ISOBUS zásuvky traktoru. Nicméně tablet v kabině je možné využít i pro kalibraci kypřiče.

Senzor na nápravě indikuje hloubku záběru pole radliček, stejné informace ohledně zahloubení poskytuje senzor v sekci nivelačních kotoučů. Obsluha v kabině pak může podle potřeby plynule měnit hloubku kypření půdy dotykem na tabletu a stroj ji provede.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down