12.09.2023 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mechanické secí kombinace Pöttinger Vitasem nové generace

Jednou z novinek, představených na Tiskových dnech firmy Pöttinger v Rakousku, jsou i secí stroje Vitasem nejnovější generace. Jejich základem zůstává osvědčená technologie, která se snoubí s uživatelsky příjemnými a praktickými vlastnostmi. Zároveň byly provedeny inovace u rotačních bran Lion.

Celá kombinace je konstruována tak, že je z kabiny traktoru velmi dobrý výhled na secí stroj i rotační brány. Inženýři firmy Pöttinger zohlednili také to, že používané traktory mají stále větší pneumatiky. Secí kombinace se po připojení nachází velmi blízko k traktoru.

Nastavení vzdálenosti od traktoru

Na straně rotačních bran je možné nastavit jednu ze čtyř pozic pro bližší či vzdálenější usazení kombinace od traktoru. Vzdálenější pozice bude užitečná v případě, že rotační brány Lion 3000 budou osazeny kypřiči stop od kol traktoru anebo například přední smykovou lištou. I v takovém případě je pak dostatek prostoru pro pohyb mezi koly traktoru a secí kombinací.

Novinky u rotačních bran

Nová secí kombinace Vitasem se bude vyrábět v pracovních záběrech od 2,5 do 4,0 m s možností agregace s různými stroji pro přípravu půdy. Na Tiskových dnech bylo prezentováno provedení o záběru tří metrů v agregaci s rotačními bránami Lion 3030. Novinkou je to, že se stranové kryty již nemusí vyklápět samostatně. Nože jsou v povolené dopravní šířce a plně využívají maximální pracovní záběr (v podstatě až do šířky 2,99 m). To znamená, že není potřeba přestavovat stroj s pracovní šířkou 3,0 m pro silniční přepravu. To přináší úsporu času.

Čelní stabilní profil zajišťuje ochranu před vymrštěnými kameny. Profil umožňuje také snadnou dodatečnou montáž kypřičů stop od kol traktoru.

S větší kapacitou zásobníku

Na secím stroji Vitasem nové generace byl patrný větší objem zásobníku osiva. Oproti předchozí generaci se objem zásobníků jednotlivých modelů zvýšil až o 25 procent. Objem se nyní pohybuje mezi 530 a 1 700 litry v závislosti na modelu a volitelné výbavě. To zajišťuje prodloužené intervaly plnění a tím i zvýšení výkonnosti. Plnicí otvor je dostatečně velký, aby bylo možné zásobník snadno plnit z velkoobjemových vaků Big Bag nebo nakladačem.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down