22.09.2023 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

LEMKEN Thulit – nové prutové brány s inovativní konstrukcí

Jednou z dalších novinek firmy LEMKEN jsou prutové brány Thulit. Pocházejí jako vždy z vlastního vývoje, který se ale zřekl známých vzorců. S branami Thulit LEMKEN prezentuje nový koncept se čtyřmi pomocnými rámy a osmi řadami prutů. Namísto složitých kombinací táhel z nejrůznějších materiálů a pružin se u Thulitu uplatňuje inovativní hydraulické nastavení prutů.

Tento systém zajišťuje rovnoměrný přítlak prstů po celém pracovním záběru. Přítlak může být regulován i za jízdy zcela plynule a to až do tlaku pěti kilogramů. Díky tomu umí LEMKEN Thulit pracovat i v citlivých kulturách v mladých vývojových fázích rostlin velice šetrně.

Rychlovýměnný systém prutů

Prsty se nacházejí v roztečích 31,25 milimetrů a zaručují tak práci bez ucpávání. Stabilní uložení prutů podporuje optimální odstraňování plevelných rostlin. Jednoduchý rychlovýměnný systém usnadňuje záměnu prutů.

Jak je u strojů LEMKEN příznačné, i Thulit umí precizně kopírovat povrch pozemku. Ať pruty vjedou do prohlubně anebo na vyvýšené místo, stále si zachovávají konstantní přítlak. Světlá výška rámu je vysoce dimenzovaná. Tím, že se Thulit obejde bez jinak zcela běžně využívaných pružin, je zároveň vyloučeno zachycování rostlin či jejich částí pod rámem stroje.

Flexibilní hydraulický systém dovoluje využívat systém sekční kontroly Section Control, fungující automaticky na základě znalosti polohy soupravy, aby se zabránilo opakovanému zpracovávání shodných ploch na poli.

S nízkou hmotností

Rám nových prutových bran LEMKEN Tulit je konstruován pro co nejnižší hmotnost. Ve srovnání s modely prutových bran jiných výrobců o shodném pracovním záběru má Thulit nižší počet pohyblivých částí. Může být tedy provozován i v agregaci s traktory nižších výkonových tříd. Řidič má z kabiny traktoru volný výhled na pole s pruty a může tak kontrolovat průběh práce. Při sklápění do transportní polohy se pruty automaticky sklápějí do prostoru rámu, čímž se zvyšuje bezpečnost.

Nové prutové brány Thulit nabídne firma LEMKEN k dispozici nejprve v pracovních záběrech šest a devět metrů na jaře 2024.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down