26.09.2023 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ukázky lesní techniky na Dni zemědělce

Vůbec poprvé se na letošním Dni zemědělce představila lesní technika.  Pro své ukázky měla k dispozici po oba dva dny polygon s několika kládami. Celkem se je v ukázkách čtyři stroje a soupravy nejdříve svou práci ukázal traktor s navijákem pak se do ukázek pustily dva vyvážecí vozy a představení lesní techniky zakončil traktor s lesní nástavbou.  

Prvním představeným strojem byl traktor Steyr profi 4100 s navijákem Igland 2x6 tun prezentovaný společností Agri CS a.s.. Souprava předvedla přitahování klád a okomentoval ji zástupce společnosti Agri CS Zdeněk Musil. Ingland Pronto je profesionální naviják, který v představeném provedení má tažnou sílu 2x 6 tun. 

Pak se představil vyvážecí vůz od švédského výrobce Avestavagnen, který přivezla společnost Agriforest  s.r.o.Konkrétně šlo o model Ranger Plus 2000. Předváděný vůz měl hmotnost 741 kg, přičemž užitečná hmotnost je 2 tuny a osazen byl i hydraulickou rukou s kapacitou 480 kg. Soupravu okomentoval zástupce firmy Agriforest  Roman Machala.

Následovala vyvážečka Farmi Forest FT7 s hydraulickou rukou CR24, kterou prodává společnost K.B.T. Proftech s.r.o. a jejíž práci okomentoval zástupce prodejce Lukáš Souček. Finská značka Farmi Forest vyrábí vyvážecí vozy od 7 do 13 tun  a na polygonu se představil nejmenší model portfolia.

Ukázky uzavřel traktor Antonio Carraro TN 6800 s lesní nástavbou, kterou zastupuje firma Pekass a.s. Traktor okomentoval  David Procházka. Stroj je vybaven  motorem Yanmar s výkonem 66 koní a disponuje plně vybavenou kabinou, která je opatřena ještě lesní nástavbou. 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down