03.09.2023 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Svinovací lisy v modernizované podobě

Rakouská firma Pöttinger tradičně nabízela svým zákazníkům svinovací lisy. Vyvinula vlastní stroje, poté spolupracovala s italským výrobce Galignani, aby se nakonec vydala znovu cestou vývoje vlastních lisů. Od základu úplně nově vyvinuté lisy dostaly název Impress. A vydaly se vskutku novými cestami. Exponenciální růst křivky prodejnosti lisů Pöttinger Impress první generace v ČR potvrzuje vydařenost jejich konstrukce.

Poté výrobce představil své lisy Impress v nové podobě, po rozsáhlém faceliftu. Poprvé se tak stalo na tiskových dnech v Rakousku nedaleko výrobního závodu. Označení Impress 3160 Pro na vystaveném lisu znamená, že přísluší do řady 3000 a dokáže produkovat balíky o průměru do 160 cm. Nově může být i lis v sólovém provedení vybaven vázáním balíku do fólie. Přitom lze používat fólii o šířce až 1400 mm a potom je balík převázán i přes hrany.

Nové role takové fólie ale nejsou zrovna lehké (hmotnost padesát kilogramů). Pöttinger myslí na obsluhu a vyvinul zjednodušený systém pro vkládání fólie do lisu. Výměnu role usnadňuje otočný nakládací stojan.

Inovace a rozšířená výbava

Ale od začátku. Pod kryty nových lisů Impress řady 3000 je ukryta celá řada vylepšení a zároveň se rozšířila nabídka výbavy na přání. To osvědčené zůstalo zachováno – výkyvný sběrač, plnicí rotor Liftup či řezací ústrojí, osazené až 32 noži. Nové modely lisů Impress V přesto dokážou produkovat ještě pevnější a těžší balíky, než to bylo možné doposud. A s rozšířením nabídky možné výbavy lisů vychází firma Pöttinger ještě lépe vstříc požadavkům velkých podniků a poskytovatelů služeb.

S pevnou i variabilní komorou

Základní rozdělení nových lisů je na dva modely s pevnou komorou s označením Impress 3130 F Master a Impress 3130 F Pro a tři modely s komorou variabilní. Do skupiny lisů s variabilní komorou patří modely Impress 3160 a Impress 3190, dostupné ve variantě V bez řezacího ústrojí, V Master se šestnácti nožovým řezacím ústrojím a jednoduchým ovládáním, anebo ve variantě V Pro se 32-nožovým řezacím ústrojím, systémem Load Sensing, ovládáním prostřednictvím systému ISOBUS a četnými automatickými funkcemi.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down