24.09.2023 | 11:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Propracované jednorotorové shrnovače Krone

Firma Krone má ve svém širokém výrobním programu rotorových shrnovačů píce také tři modely jednorotorových shrnovačů s označením Swadro S 380, Swadro S 420 a Swadro S 460 s pracovním záběrem 3,8 až 4,6 m.

Všechny tři modely jsou nesené v tříbodovém závěsu, kdy u nich firma Krone sází na kompaktní a krátký připojovací rám s náběhovým řízením a systémem automatického centrování stroje.

Široký připojovací rám pro tříbodový závěs kompaktních traktorů kategorie II umožňuje pohyblivé zavěšení shrnovače do spodních táhel tříbodového závěsu do dvou pozic. Krátká pozice připojení redukuje odlehčení přední nápravy traktoru až o deset procent oproti jiným koncepcím připojení. Vyplývá z toho výhoda snížené potřeby zvedací síly závěsu a tím i možnost využití i malých a lehkých traktorů v kombinaci s tímto shrnovačem.

Volby pro větší traktor

Je-li naproti tomu k dispozici traktor větší, lze alternativně využít dlouhou pozici připojení, která nabízí velkorysý volný prostor mezi traktorem a shrnovačem. Ten přijde vhod například při odpojování nebo připojování k traktorům s velkými zadními koly nebo velmi krátkými spodními táhly tříbodového závěsu. Samozřejmě jsou nové jednorotorové shrnovače vybaveny také čtyřmi body, které poskytují možnost volby pro uchycení horního táhla tříbodového závěsu. Nové jednorotorové shrnovače Krone Swadro S se díky těmto vlastnostem pyšní rychlým a pohodlným připojením k traktorům různých značek i výkonů.

Optimální rozložení sil

Rovněž i u jednorotorového shrnovače je důležitá úroveň kopírování terénu. Díky pohyblivému spodnímu připojení může shrnovač plynule kopírovat pozemek ve všech směrech.

Samotný rám nových shrnovačů má moderní design, ale jeho stavba má i své funkční stránky. Zaoblený tvar v horní části zajišťuje optimální rozložení sil při zvedání a spouštění a garantuje velmi dlouhou životnost. Dalším plusovým bodem je praktický samočistící efekt.

Spojení mezi hlavním rámem a připojovacím rámem je pohyblivé. Řešeno je pomocí kulového kloubu a kladky pohybující se v podélném otvoru. V praxi mnohokrát osvědčený Krone Jet-Efekt zabraňuje zarývání prstů do půdy při zvedání a spouštění shrnovače. Stejně tak praktické je automatické centrování shrnovače do středové polohy při zvednutí.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down