04.10.2023 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový kultivátor Horsch Transformer VS pro menší rozteče řádků

V průběhu svých Tiskových dnů se firma Horsch věnovala také sortimentu techniky pro hybridní zemědělství. Mimo jiné představila novinku v podobě kultivátoru Horsch Transformer VS.

Horsch Transformer VS je nový kultivátor s pracovním záběrem 6, 9 a 12 m. Přívlastek "VS" znamená Variable Small a popisuje konstrukci plečky, která bude zpočátku k dispozici pouze pro rozteče řádků 25 cm a 30 cm.

Zvláštností kultivátorů Horsch Transformer VS je kompaktní konstrukce stroje včetně hlavního rámu a plně integrované boční posuvné jednotky s celkovým posuvem až 450 mm. Kompaktní konstrukce umožňuje snížit požadavky na zvedací sílu, přesně sledovat porost a pracovat s menšími traktory.

Snadné přizpůsobení povrchu pozemku

Přizpůsobení se půdě zlepšuje jedno opěrné kolo na plecí jednotku a radličku a také kompaktní konstrukce od radličky k opěrnému kolu. Tím je optimalizován výsledek práce a každá jednotka se může snadněji přizpůsobit půdě a případným nerovnostem. K dispozici jsou následující šířky radliček: 150 mm, 180 mm a 230 mm. Na každý řádek se montuje jedna radlička.

Také v případě kamerového řízení sází společnost Horsch na osvědčenou technologii. Volitelný pracovní režim umožňuje přepínat mezi barevně závislým rozpoznáváním 2D řádků a barevně nezávislým rozpoznáváním 3D řádků. Výsledkem je široká škála aplikací, kdy systém rozpoznává i malé rostliny s velikostí již od dvou centimetrů.

Automatický zdvih jednotek

Nový kultivátor Horsch Transformer VS může být vybaven funkcí RowLift. Jedná se o zvedání a spouštění plecích jednotek, ovládané systémem vypínání sekcí SectionControl. Díky tomuto systému je dodržována konstantní kvalita práce na celém poli a přínosem je i snížení pracovního zatížení řidiče. Plecí vozíky tak mohou být přesně zvedány pomocí signálu o poloze GPS a opětovně spouštěny s bodovou přesností. Kromě toho jsou překryvy na souvratích omezeny na minimum.

Pracovní hloubku lze snadno nastavovat postupně a bez použití nářadí.

Volitelně je možné vybavit nový kultivátor krycími plechy, které chrání porosty zejména v počátečních vývojových fázích. Krycí plechy dosahují optimálního přizpůsobení půdě a lze je používat i v mírně zvednuté poloze. Na přání je možné Transformer VS vybavit přídavnými plecími pruty.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down