06.10.2023 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pokročilá technologie sklizně ovoce od CNH

CNH nadále podporuje urychlení inteligentních technologií sklizně pomocí minoritní investice do kalifornského start-upu Advanced Farm Technologies, který se specializuje na robotickou sklizeň jablek, jahod a dalšího ovoce.

Obě společnosti se budou podílet na podpoře inovací v průmyslu a ekosystému tím, že budou spolupracovat v oblasti výzkumu a vývoje a komercializace.  

Výhody robotických sběrů

Přechod na robotické sběry má velký potenciál výrazně zlepšit produktivitu práce u pěstitelů ovoce díky sklizni vysoce hodnotných plodin až s pětkrát vyšší účinností. Ve Spojených státech pochází 46 procent výrobních nákladů na jablka z práce spojené s ručním sběrem, v případě jahod dokonce celých 70 procent. Tyto vysoké náklady na pracovní sílu jsou umocněné pokračujícím trendem poklesu v ruční sklizni z důvodu omezené dostupnosti pracovní síly.

Systém Advanced Farm Technologies využívá počítačové vidění a strojní učení pro výběr nejlepšího ovoce, ať už během dne nebo v noci. S ovocem sklízeče manipulují jemně, aby nedošlo k otlakům a poškození. Robotická ramena mají šetrná chapadla; sériově hybridní pohon, autonomní navigace a automatizovaná manipulace se zásobníky patří mezi klíčové funkce. Tato automatizovaná platforma eliminuje potřebu nosit žebřík ze stromu na strom – výrazně snižuje opakující se namáhavé úkoly.

Zaměřeno na špičková řešení

Společnost CNH je v režimu technologického růstu oddaná inovacím, inspirovaným zákazníky. Nejnovější investice je součástí širší strategie CNH, která cílí na uvádění špičkových řešení na trh v zemědělství. CNH se zaměřuje se zejména na automatizované, autonomní a inovativní řešení v oblasti udržitelného zemědělství, která představují vhodnou odpověď na složité výzvy zákazníků.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down