20.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aplikační technika v Kameni

V rámci praktických ukázek na letošní celostátní polní výstavě Den Zemědělce v Kameni u Pelhřimova se představila aplikační technika. Na jednom pozemku vystavovatelé předvedli tři samojízdné aplikátory a šest souprav traktorů s cisternami.

 Fotografie všech strojů jsme již zveřejnili a tak je čas na postupné krátké představení každého účastníka.  

Šestnáct kubíků a šest metrů

Společnost AgriMachines SE, s. r. o., přivezla do Kamene samojízdný aplikátor Claas Xerion 4200 s nástavbou Zunhammer 16000 a šestimetrovým diskovým injektorem Zunhammer Kusgu. Aplikátor s nádrží o objemu 16 m3 pohání motor Mercedes o výkonu 462 k. Podvozek aplikátoru umožňuje jízdu v různých režimech, včetně krabího kroku, kdy jede každé kolo ve své vlastní stopě, čímž se minimalizuje (společně se sníženým tlakem v pneumatikách) tlak na půdu. Pracovní rychlost se pohybuje mezi 8 až 12 km/h, stroj pracuje s navigací a korekčním signálem RTK. 

Diskový injektor Zunhammer Kusgu je univerzální, využitelný od jara (před setím plodin) až do podzimu, kdy je po sklizni nejvíce používán, ať do strniště, nebo podmítky. Často jej uživatelé využívají i při obnově luk. Při práci speciální trysky aplikují kejdu za přední řadu disků do vytvořených drážek, disky v druhé řadě drážky s kejdou opět zahrnou. Nakonec utužovací prutový válec půdu zpětně utuží. Na tvrdém povrchu mnoho přihlížejících čekalo, jak si s těžkými podmínkami diskový aplikátor poradí. Aplikátor, stejně jako další předvedené, odvedl dobrou práci.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down