08.10.2023 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výhodné spojení setí s aplikací hnojiva do půdy

Společnost BEDNAR nabízí pneumatické secí stroje OMEGA OO nové generace. Stroje mohou být osazeny různou výbavou na přání. Tím nejvýznamnějším prvkem je systém přihnojování pod patu při setí.

V takovém případě jsou na rámu stroje usazené dva zásobníky, z nichž ten přední pojme 2 000 kg minerálního hnojiva, ten druhý pak 3 000 kg osiva. Každý zásobník má vlastní dávkovací ústrojí.

Dvoukotoučové botky pro hnojení

Hnojivo z prvního zásobníku je vedeno do sekce dvoukotoučových botek pro přihnojování, uložených v prostoru mezi sekcí talířů pro přípravu půdy a pneumatikovým pěchem. Každá botka má samostatné jištění proti přetížení a hloubku uložení hnojiva lze nastavovat nezávisle na ostatních sekcích.

Z další výbavy na přání má secí stroj BEDNAR Omega OO ještě výsevní jednotku Alfa 400, která je spolu se stabilní lávkou, schůdky a zábradlím usazena vzadu v prostoru za rozdělovacími hlavami. Její ovládání je integrováno do ovládání secího stroje podle ISOBUS. Terminál disponuje barevnou obrazovkou, na níž jsou všechny informace přehledně zobrazeny.

Setí více plodin najednou

Možnost výsevu většího počtu plodin současně je další přednost secího stroje BEDNAR. Například při zakládání porostů senážního ovsa s hrachem se druhý zásobník naplní ovsem, secí jednotka Alfa 400 hrachem, a obě plodiny jsou zaseté při jedné jízdě.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down