30.10.2023 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aplikační cisterny v Kameni V

V rámci praktických ukázek na letošní celostátní polní výstavě Den Zemědělce v Kameni u Pelhřimova se představila aplikační technika. Na jednom pozemku vystavovatelé předvedli tři samojízdné aplikátory a šest souprav traktorů s cisternami.

Po představení samojízdných aplikátorů kejdy přichází na řadu soupravy traktorů a aplikačních cisteren.

Oblíbená Volumetra

Zajímavou soupravu přivezla i firma Moreau Agri. Za traktorem McCormick X8.631 agregovaná cisterna Joskin Volumetra 18000D s aplikátorem Pendislide Pro patří mezi velmi oblíbené aplikační cisterny. Vyrábí se v objemech od 12,5 do 26 m3. Předváděná cisterna s objemem 18 m3 měla jednoduchou výbavu zahrnující vývěvu Jurop (alternativně ji lze osadit zubovým nebo vřetenovým čerpadlem, popřípadě systémem Vacu-Storm kombinujícím vývěvu a odstředivé čerpadlo). Cisterna má dále přípravu na míchání a na středové či boční sací rameno. Oj je odpružena hydropneumaticky, podvozek hydraulicky. Mezi přednosti cisteren Volumetra patří také nízké těžiště.

Odpružený botkový aplikátor Pendislide Pro se vyrábí s šířkou 12; 13,5; 15 nebo 18 m a roztečí botek 25 cm. Systém Pendulum zajišťuje velmi dobré kopírování terénu. Aplikátor osazený dvěma řezacími hlavami je vhodný pro hnojení luk nebo mladých porostů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down