31.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aplikační cisterny v Kameni VI

V rámci praktických ukázek na letošní celostátní polní výstavě Den Zemědělce v Kameni u Pelhřimova se představila aplikační technika. Na jednom pozemku vystavovatelé předvedli tři samojízdné aplikátory a šest souprav traktorů s cisternami.

Po představení samojízdných aplikátorů kejdy přichází na řadu soupravy traktorů a aplikačních cisteren.

S vlastními komponenty

Firma Bauer se zabývá od roku 1930 úspěšně tématem techniky na kejdu. Vyrábí jedno-, dvou- a třínápravové cisterny z polyesteru nebo pozinkované oceli.

Společnost P & L, spol. s r. o., vybrala z bohaté nabídky výrobce dvounápravovou cisternu Poly 191+ s polyesterovou nádrží o objemu 19 100 l a připojeným botkovým aplikátorem Bomech Farmer 15, vybaveným řezacími hlavami vlastní výroby. Pro agregaci zvolila traktor Deutz-Fahr 7250 TTV.

Německý výrobce Bauer si na cisterny vyrábí řadu komponent – zesílený rám, nápravy, šneková čerpadla (umístěná vespod v rámu stroje) o výkonu 4000 až 8000 l/min včetně automatického přepínání na míchání a také polyesterové (i ocelové) nádrže tvarované pro co nejnižší těžiště. Nádrže jsou opatřeny vrstvou Gelcoat odolnou vůči UV záření. Unikátní tvar nádrže zajišťuje nízké těžiště. Ručně vyráběná nádrž zaručuje pevnost a dlouhou životnost. Podvozky jsou osazeny nápravami ,,PENDL,, vyvinutými s BPW pro modely Bauer Poly+. Posuvné nápravy ideálně zatěžují nápravy traktoru. ISOBUS řízení je samozřejmostí, problémem není ani montáž N-senzorů či aplikace podle map variabilního hnojení.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down