06.11.2023 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Průkopníci v udržitelném používání kejdy

Společnost Veenhuis je průkopníkem v oblasti efektivní a udržitelné aplikace kejdy již od 70. let 20. století. Živočišný hnůj a kejda obsahují cenné živiny pro plodiny a půdu. Aplikace v blízkosti kořenů rostliny je navíc zdaleka nejúčinnější metodou aplikace organických hnojiv.

Různými inteligentními systémy a řešeními svých cisteren a podpovrchových aplikátorů společnost Veenhuis podporuje optimální využití živin z hnojiva. Biodiverzita a dobrá absorpce vody a živin přispívají k růstu plodin a zpracovatelnosti půdy.

Široké pneumatiky a systémy CTIS

Veenhuis nabízí na své aplikační technice širokou škálu velkých a širokých pneumatik. U širokých pneumatik je hmotnost nádrže lépe rozložena, což snižuje tlak na půdu. Při jízdě s nižším tlakem vzduchu v pneumatice je měrný tlak na půdu ještě nižší, protože je zde větší styčná plocha se zemí. Teleskopicky roztažitelná náprava zabraňuje opakovanému pojíždění shodnou stopou. Všechna tato řešení vedou k nižší spotřebě paliva, menšímu strukturálnímu poškození půdy a menšímu opotřebení pneumatik.

Úspěšné cisterny Profiline

Příkladem úspěšných aplikačních cisteren Veenhuis je řada Profiline-S. Tyto cisterny mají tandemový boogie podvozek s hydraulickým řízením a disponují objemy nádrží 13 000, resp. 14 500 litrů. Cisterna může být pro prodloužení životnosti opatřena galvanizací. Do řady Profiline patří také aplikační cisterny s nejmenší nádrží a jednonápravovým podvozkem. Podvozek může být na přání v provedení s teleskopicky posuvnou nápravou. Nádrž jednonápravových cisteren pojme 10 000 až 14 000 litrů kejdy.

Pro podniky, které potřebují aplikovat skutečně velké objemy kejdy, vyrábí Veenhuis aplikační cisterny Profiline na podvozku tridem. Objem jejich nádrží se pohybuje od 25 000 do 29 100 litrů. Pro bezpečný provoz jsou tyto cisterny vybaveny hydraulicky posuvným podvozkem a hydraulickým nuceným řízením první a třetí nápravy. V otázce čerpadla lze vybírat ze třech provedení.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down