13.11.2023 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Probírkové harvestory finské firmy Nisula

Nisula Forest Oy se sídlem v Jämsä Halli ve Finsku je společnost, která se specializuje na návrh, vývoj a výrobu probírkových harvestorů, harvestorových hlav, hlav na těžbu energetického dřeva a dalších lesnických strojů a zařízení.

Kolové probírkové harvestory jsou sdruženy do série N5. Vedle čtyřkolové verze zahrnuje tato řada také novou šestikolovou verzi, která je absolutně nejlepší v podmínkách, kdy je nosnost na lesním pozemku omezená. Vlastnosti stroje N5 jsou určeny pro podmínky probírkového stroje.

Nisula N5 je osazen nejspolehlivějšími a nejjednoduššími řešeními pro dosažení vysoké provozní spolehlivosti. Při probírce je dosaženo velmi dobré produktivity práce v kombinaci s minimálními náklady. Nadměrné investice do probírkové těžby se prostě nevyplatí.

Robustní rám

Základem harvestorů Nisula N5 je rámová konstrukce o velké pevnosti. Plně pancéřovaný podvozek a vysoká světlá výška umožňují hbité pohyby a efektivitu práce i ve vysoce náročných terénech. Pevnost a stabilita stroje je velmi dobrá za všech podmínek.

Oscilace středového čepu N5, široký úhel výkyvu středového kloubu 42° a velký úhel náklonu z něj činí skutečně terénní harvestor. Poloměr otáčení měřený od středu pneumatiky je pouze 5,25 m. Nové řešení konstrukce rámu umožňuje aktivní aretaci oscilace rámu, která přináší nejlepší možnou stabilitu i při přesunu stroje na nové místo.

Pohodlí jak v taxíku

Co slyšíte, když je ticho? Kabina umožní obsluze zažít, jaké je ticho. Extrémně tichá kabina zvyšuje pohodlí při práci. Při probírce je velice důležité, aby obsluha byla ve střehu po celý pracovní den. Tichá kabina tak zvyšuje produktivitu.

Velké prosklení zajišťuje vynikající výhled kolem harvestoru, nahoru do korun stromů a dolů na zem hned vedle stroje. Obsluha pohodlně sedí na kvalitním sedadle, aniž by musela natahovat krk. To také zvyšuje produktivitu.

Umístění ovládacích prvků je ergonomicky propracované. Dobře navržené spínače předvolby mini pák Easy+ usnadní obsluze ovládání všech operací, potřebných při těžbě dřeva. Vlastnosti této kabiny je zapotřebí zažít na vlastní kůži. Standardní výbava harvestorů Nisula zahrnuje kvalitní audio techniku a Bluetooth pro mobilní telefon.

Přenos výkonu

Hydrostaticko-mechanický přenos výkonu s uzávěrkami diferenciálu zajišťuje plynulou a bezpečnou jízdu i v těch nejnáročnějších terénech. Jízda je přesná a kontrolovaná. Přesun z jedné oblasti kácení na druhou je rychlý. Maximální přepravní rychlost dosahuje 40 km/h. Harvestory Nisula N5 se pyšní velkou tažnou sílou a současně rychlou a hospodárnou přepravou z jednoho místa v lese na druhé. Systém regulace otáček CSD Control se stará o efektivní práci motoru pro co nejnižší spotřebu paliva.

Harvestory N5 jsou vybaveny spolehlivým motorem Agco Power 4.9 AWI. Výkon a točivý moment tohoto čtyřválcového motoru jsou optimální pro těžbu dřeva.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down