24.11.2023 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Český výrobce BEDNAR představil řadu novinek

Český výrobce zemědělské techniky BEDNAR má na hannoverském veletrhu Agritechnica již tradičně své místo. Letos se pochlubil zcela novým stánkem.

A samozřejmě i značným počtem novinek. První z nich byl nesený radličkový kypřič Fenix FN 3000L o záběru tří metrů, který reprezentoval novou generaci univerzálních kypřičů Fenix FN. Stroje se pyšní novým robustním Non-Stop dvoupružinovým horizontálním jištěním s vypínací silou 430 kg a maximální výškou zdvihu 22 cm.

Setí s pásovým zpracováním půdy

Další novinkou byl secí stroj Matador MO 6000, jenž má provádět pásové kypření půdy a do nakypřených pásů pak ukládat osivo i hnojivo. Možné je zakládat takto porosty do strniště či meziplodiny s různou meziřádkovou roztečí. Pásové zpracování půdy provádí dvouřadá dlátová sekce s hydraulickým jištěním.

Pro setí velkých výměr představil BEDNAR širokozáběrový secí stroj Efecta CM 12000. Velkokapacitní dvoukomorový přetlakový zásobník má celkový objem 12 000 l a je rozdělený v poměru 50 : 50. Nový ovládací software pro secí stroje z vlastní produkce představil český výrobce pod názvem Easy Control. Software podporuje řešení z oblasti precizního zemědělství.

Nový stroj pro přímé setí

Další velkou novinkou je BEDNAR Directo NO 6000, secí stroj pro technologie hospodaření No-till, tedy zcela bez zpracování půdy. Directo NO 6000 formuje v půdě pouze výsevní drážku pro uložení osiva. Zasluhují se o to speciální secí botky pro přímé setí, na které může být nastaven přítlak až 250 kilogramů.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down