26.11.2023 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Setkání v Řisutech

Pozemek zemědělského podniku Agra Řisuty se sídlem v Ledcích se stal na jeden den místem tradičního setkání se zemědělskou technikou z portfolia společnosti P & L, spol. s r. o., doplněným praktickým předváděním. 

Na návštěvníky čekala celá řada strojů. Některé jako statické exponáty, jiné připravené na praktické ukázky. A opět tradičně bylo praktické předvádění zaměřeno na zpracování půdy a setí technikou německého výrobce Köckerling.

Zajímavá výstavka

Novinkou v nabídce firmy P & L, která v Řisutech nechyběla, je secí stroj Mzuri Pro-Til 4Tx, jehož technologie setí je založena na pásovém zpracování půdy a následném výsevu do zpracovaného pásku půdy. Stroj zaseje obiloviny, řepku a problém mu nečiní ani přesný výsev kukuřice nebo cukrovky. Společnost, P & L, spol. s r. o., je také výrobcem zemědělské techniky. Ze svého výrobního programu vybrala pro polní den v Řisutech podpovrchový aplikátor rodenticidů Terrier ve dvou- a čtyřřádkovém provedení. Z další techniky byla součástí výstavy také rotační plečka Rotanet francouzské značky Carre, účinná při rozrušení půdní krusty a prokypření, provzdušnění a proteplení vrchní vrstvy půdy, dále prodejně úspěšný sběrač kamenů Elho Scorpio 550 či zástupci manipulační techniky.

Modrá flotila

Druhá část programu byla zaměřena na techniku německého výrobce Köckerling. Na okraji pozemku byl připraven tucet strojů, z nichž se některé představily v praktických ukázkách. Ovšem úlohu neměly vůbec snadnou, protože pozemek byl nerovný, kamenitý a obsahoval velké množství rostlinných zbytků prorostlých shluky vzešlého výdrolu. Objektivně pro předvádění nebyl vhodný. O to více potěšilo, že se s těžkými podmínkami stroje statečně vypořádaly. Postupně se představily talířové podmítače, radličkové kypřiče, předseťové kombinátory a secí stroje. Dobře známé modely doplnila novinka – nesený Bio Allrounder -classic-. Tento model je vybaven čtyřmi řadami pružných slupic (pro těžké podmínky zdvojených) osazených šípovými radličkami Betek a hydraulicky (nebo mechanicky) nastavitelnými zavlačovači ve dvou nebo třech řadách. Bio Allrounder je určen pro podřezání a mechanické zničení plevelů. Vyrábí se v záběrech 4 až 7 m.

Více v regionální příloze týdeníku Zemědělec ze Středočeského kraje.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down