24.12.2023 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dopravní technika na míru každého podniku

Dopravní techniku, vyrobenou na míru potřebám zemědělského podniku, dokáže dodat zákazníkům německý výrobce Agroliner. Pěkný průřez sortimentem byl k vidění na stánku společnosti v hale č. 4 na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2023.

Na okraji stánku se leskl novotou vanový sklápěč. Velký poster pak demonstroval skutečnost, že návěsy s vanovou korbou řady MUK se vyrábějí v širokém rozpětí velikosti – s objemem korby od 17,5 až do 50 krychlových metrů na dvou- nebo třínápravovém podvozku si najde vhodný typ podnik každé velikosti.

Snadné vysýpání objemných materiálů

Kónická konstrukce korby umožňuje plynulé vysýpání a na přání může být korba vyrobena v provedení se stranovým sklápěním. Návěsy se vyrábějí s různými výškami bočnic a nechybějí ani různé typy senážních nástavků.

Celková hmotnost návěsů řady MUK s tandemovou nápravou je na úrovni 20 000–24 000 kg, užitečná hmotnost dosahuje 13 200–17 800 kg. Třínápravové návěsy pak mají celkovou hmotnost v rozsahu 31 000–34 000 kg a užitečná hmotnost činí 20 900–24 800 kg. Nápravy od renomovaných výrobců mohou být odpruženy nejen listovými pružinami, ale také hydropneumaticky.

Robustní technika Kröger Terraliner

V sousedství návěsu s vanovou korbou řady MUK stál návěs MUP 20 SP, jímž dal výrobce najevo, že vyrábí i techniku pro stavebnictví a další využití mimo zemědělství. Tyto stroje jsou sdruženy do programu Kröger Terraliner a jedná se o návěsy pro transport stavebních materiálů a pro hákové nosiče kontejnerů.

Vystavený návěs MUP 20 SP má korbu o objemu ca. 12,57 m³ a užitečnou hmotnost 13,4 t pro jízdu po silnici a 21,6 t pro provoz mimo silnice. Korba s tvarováním do pravých úhlů dovoluje transport i palet či malých stavebních strojů. Tažná oj je standardně odpružena pomocí pryžových silentbloků, na přání pak hydraulicky. Zesílené nápravy dovolují vysoké užitečné zatížení, které lze ještě zvýšit zvýšením rozvoru náprav na 1800 mm, nabízeným na přání. Volitelně může být první náprava zvedatelná. Nápravy měly hydraulické odpružení.

Návěsy s výtlačným čelem

Pro zemědělce, kteří upřednostňují vyprazdňování návěsu výtlačným čelem, nabízí firma Kröger tyto návěsy také. A to ve dvou modelových řadách TAW 20 a TAW 30 s podvozky tandem a tridem a objemem ložné plochy v rozmezí 32 až 52,5 krychlových metrů. Vyprazdňování je rychlé a bezpečné i na nezpevněných površích, v nízkých budovách či na svazích. Tyto návěsy mohou fungovat i jako rozmetadla hnoje.

Dále firma Kröger vyrábí i široký sortiment přívěsů s třístranným sklápěním. Vystavený model HKD 302 disponuje užitečnou hmotností ca. 13,4 - 14,1 t. Na stánku byl k vidění taktéž jednonápravový podvozek dolly Kröger EAD 14, sloužící k agregaci sedlových návěsů za traktor, ale v sortimentu je také dvojnápravový model Kröger TAD 22.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down