26.12.2023 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka firmy Fliegl pro vozy ASW – hnaná náprava driveX

Výročí 25 let výroby návěsů ASW oslavila firma Fliegl vydařenou prezentací návěsů na svém stánku na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2023. Jednou z novinek je Fliegl driveX – inteligentní řešení pohonu nápravy, které je dostupné pro návěsy s výtlačným čelem řady ASW. Vhodně tak rozšíří stávající beztak již poměrně rozsáhlou nabídku výbavy na přání.

Nová poháněná náprava má celou řadu předností. K pohonu celé soupravy přidává další výkon až 90 kW, který jí pomůže zdolat obtížné podmínky. Pro snadné využívání je ovládání nápravy driveX vyřešeno jednoduše, a to prostřednictvím ISOBUS terminálu. Ovládání je i díky vydařené grafice velmi intuitivní. Jakmile řidič celý systém aktivuje, jsou otáčky kol hnané nápravy i směr jízdy nastavovány automaticky tak, aby byly ve shodě s traktorem.

Usnadnění rozjezdů

Jednou z funkcí je i pomocník s rozjezdem do kopce. Ve členitém terénu představuje potřebné usnadnění rozjezdu s naloženým návěsem.  V případě potřeby dokáže poskytovat ještě další výkon k pohonu vestavený radiální pístový motor. Toto flexibilní řešení se umí přizpůsobovat jízdním situacím. Umožňuje tak v závislosti na situaci zvýšení výkonu hnací nápravy, aby bylo možné překonat obzvláště složité podmínky.

S vlastní hydraulikou

Poháněná náprava Fliegl driveX má vlastní integrovaný palubní hydraulický systém. Tento systém zaručuje maximální výkon nezávisle na tažném prostředku. Poháněná náprava tak účinně zlepšuje mobilitu návěsů Fliegl ASW s výtlačným čelem, zvláště v obtížných podmínkách. Přídavný pohon kol nápravy zaručuje udržování pojezdové rychlosti na požadované úrovni, snížení prokluzu kol traktoru a zvýšení výkonnosti obzvláště na měkkých půdách anebo v kopcích. V mnoha případech bude také možné k agregacím využívat traktorů o menším výkonu motoru a s nižší spotřebou paliva.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down