06.01.2024 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Společnost Zuidberg představila elektricky poháněný vývodový hřídel

Společnost Zuidberg Group na veletrhu Agritechnica 2023 hrdě představila svůj nejnovější produkt pod označením E-PTO. Jedná se o udržitelnou alternativu přenosu výkonu na nářadí.

Proč je tento nová varianta vývodového hřídele potřebná? Zuidberg tak reaguje na rostoucí poptávku po udržitelných koncepcích přenosu energie. Tyto nové koncepty se stále častěji uplatňují ve vozidlech, kde je vznětový motor nahrazen elektromotorem a palivová nádrž baterií. Pro zajištění optimální funkčnosti těchto nových konceptů nabízí Zuidberg elektricky poháněný vývodový hřídel. Tím je zachováno standardizované rozhraní vývodového hřídele a umožňuje pohánět stroje nové generace udržitelnou energií. Vývodový hřídel Zuidberg E-PTO nabízí řešení, které spojuje stroje a cestu ke zvýšení provozní udržitelnosti.

Nové horizonty ve fungování PTO

Jak funguje E-PTO? E-PTO je připojen k elektrickému systému traktoru. Umožňuje měnit směr otáčení a otáčky vývodového hřídele pomocí elektromotoru, namontovaného centrálně naproti převodovce. Nepřetržité sledování a nastavování výkonu, točivého momentu a otáček vede k lepší výkonnosti u nářadí a ještě více zvyšuje efektivitu. Optimalizace převodového stupně snižuje hladinu hluku a zvyšuje účinnost v pohonu přípojných strojů.

Pohon nářadí s proměnlivými otáčkami

Vývodový hřídel Zuidberg E-PTO nabízí možnost pohonu nářadí s proměnlivými otáčkami, nezávisle na pojezdové rychlosti i nezávisle na otáčkách motoru. Úroveň výkonu, přenášeného na nářadí,  závisí na zvoleném elektromotoru. Toto řešení eliminuje potřebu nákupu nářadí s vlastním elektrickým pohonem, zatímco konvenční nářadí lze stále používat, ale s výhodami elektrického pohonu. Zuidberg může také zkonstruovat převodovky, schopné pohánět další funkce, jako je hydraulika, vzduchotlakový okruh a další systémy. Možný je i trakční pohon.

E-PTO od společnosti Zuidberg Group nabízí udržitelné a flexibilní řešení.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down