07.01.2024 | 09:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přesněji rozmetat hnojiva na souvratích s rozmetadly Rauch

Firma Rauch představila na svém stánku na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2023 celou řadu novinek a inovací. Výsledkem snah o další zvýšení přesnosti aplikace minerálních hnojiv je systém OptiPoint pro.

Tento systém stanovuje nové horizonty v aplikaci minerálního hnojiva na souvratích. Při zohlednění mnoha různých veličin tento systém umožňuje přesnou volbu míst pro vypnutí a opětovné zapnutí rozmetacího ústrojí při najíždění do souvratě a vyjíždění z ní. S inteligentním vypínáním na souvratích není problém realizovat variabilní přizpůsobení činnosti rozmetacího ústrojí dle typu použitého hnojiva.

Změna zažitých postupů

Dosavadní praxe byla taková, že nastavení bodu výpadu a množství hnojiva na souvratích bylo paušálně zvyšováno o jednu hodnotu. Se systémem OptiPoint pro výrobce Rauch se tento zažitý postup mění. Nový systém analyzuje každou příslušnou hodnotu, která může mít vliv na efektivitu aplikace hnojiva v prostoru souvratí. Do této skupiny hodnot patří kromě jiného technické vlastnosti rozmetadla, předem zadané parametry u konkrétního pozemku i vlastnosti hnojiva.

Se zohledněním doplňkových vlivů jsou původní místa systému OptiPoint nově přepočítána a jsou stanoveny nové pozice. Díky detailně provedené analýze zabraňují nově vypočítané body pro vypnutí a zapnutí rozmetacího ústrojí přehnojování a nedohnojování ploch na souvratích. Se systémem OptiPoint pro patří chyby v rozmetání minulosti.

Od léta 2024 dostupný

Uživatel novou funkci odstartuje na ovládacím ISOBUS terminálu prostřednictvím tlačítka OptiPoint pro v módu pro ovládání souvratí. Poté je v závislosti na druhu použitého hnojiva automaticky přizpůsoben bod výpadu a množství protékajícího hnojiva rozmetadlem za jízdy po souvrati. Všem zákazníkům firmy Rauch bude nový systém nabídnutý k dispozici od léta 2024.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down