11.01.2024 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velké novinky mezi secími stroji APV na Agritechnice

Rakouská rodinná firma APV se prezentovala na veletrhu Agritechnica v hale č. 9. Na velkém stánku byly k vidění také pneumatické secí stroje této značky, a to v různém provedení v širokém spektru velikostí. A nechyběly ani novinky, které mohou být v mnoha ohledech zajímavé i pro české zemědělství.

Protože se systém pneumatické dopravy osiva u dosavadních secích strojů APV velice osvědčil, konstruktéři firmy v Dalleinu se rozhodli využít výhod tohoto řešení na maximum a posunout se dále. Konkrétně do větších kapacit zásobníku a větších pracovních záběrů.

Nová rozdělovací hlava

Na stánku tak byla k vidění nová rozdělovací hlava, od které může ke konkrétnímu typu nářadí vést 12 až 64 semenovodných hadic. Je tak možné pokrýt požadavky i u velmi širokých závěsných strojů, se šířkou záběru až 24 metrů. Tato nová rozdělovací hlava je kombinovatelná i s čelně neseným zásobníkem osiva nebo hnojiva.

Směrem k větším záběrům

Pro setí v dimenzi XXL vyvinula firma APV nový pneumatický secí stroj XD 3500 M1. Ten byl jednou ze třech velkých novinek společnosti na Agritechnice 2023. Pyšnil se velkým kovovým zásobníkem s kapacitou celých 3500 litrů. Zásobník je opatřen lakem v kataforézní lakovně pro dlouhou životnost. Pro snadné a rychlé plnění má zásobník i velké víko. Osivo dávkuje dvojice výsevních ústrojí, od nichž je materiál veden dvanácti vývody. Vývody mají velký průměr 64 milimetrů. V případě potřeby lze každý vývod opatřit rozdvojkou a tím se jejich počet zdvojnásobí. Nový XD 3500 M1 od APV pak může obsluhovat závěsný stroj o záběru až 36 metrů. Hmotnost secího stroje činí 990 kg.

Možnosti nosiče nářadí

Dosavadní top model mezi pneumatickými secími stroji APV PS 1600 M1 byl vystaven v agregaci s nosičem nářadí MT2 M1. Háky v nosiči dovolují zapojení oje pro spodní táhla TBZ od nářadí, nechybějí ani rychlospojky hydrauliky či elektrická zásuvka. Na stánku nechyběly ani secí stroje řady PS M1, agregované s prutovými bránami APV, tedy úspěšné spojení dvou strojů a operací do jednoho přejezdu při údržbě luk a pastvin.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down