18.01.2024 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Společnost BEDNAR vytrvale roste

„Společnost BEDNAR roste už dva roky po sobě o více než 30 %,“ říká obchodní ředitel Jan Bednář. Loni BEDNAR znovu potvrdil svou významnou roli na trhu výrobců závěsné zemědělské techniky. Ve fiskálním roce 2021/2022 vykázal obrat 3,56 mld., což znamenalo meziroční nárůst o 31 %. V uplynulé sezóně 2022/2023 dosáhl obrat společnosti již 4,8 mld. BEDNAR tedy rostl o dalších 34 %. Za tento úspěch vděčí hlavně obrovské poptávce po secích strojích.

Nedávno skončený hospodářský rok byl zdaleka nejúspěšnější v celé historii společnosti BEDNAR. Prodeje strojů trhaly dosavadní rekordy. Opět tak vzrostl i celkový obrat. Do dealerské sítě se zapojují silní partneři a výroba naopak prochází stabilizací.

Posílení na zámořských trzích

V uplynulém roce český výrobce podnikl v rámci dlouhodobé strategie další kroky na zámořských trzích, jako je Austrálie, Afrika nebo Severní Amerika. V Austrálii se firmě podařilo v rámci jednoho roku vybudovat dealerskou síť, která nyní pokrývá významné zemědělské oblasti. Velmi dobře si BEDNAR vedl i v prodejích na území jižní Afriky, kde se stroje této značky těší stále většímu zájmu.

Na americkém trhu těší vedení společnosti nová spolupráce s importérem, který prezentoval stroje BEDNAR na nejvýznamnějších zemědělských výstavách v USA a objednal již desítky strojů. Chystány jsou na sezónu 2024.

Podařilo se stabilizovat situaci na Ukrajině, která se před vypuknutím války řadila mezi TOP 5 trhů společnosti BEDNAR. Je zřejmé, že místní zemědělci strojům BEDNAR věří, splňují jejich požadavky. Obnovení státního pojištění EGAP také významně pomohlo ke zvýšení předsezonních objednávek a zajištění dodávek strojů pro rok 2024.

V roce 2023 byly pro společnost BEDNAR FMT nejvýznamnější trhy (na základě obratu) následujících zemí: Francie, Česká republika, Polsko, Litva, Austrálie a Rumunsko.

Jedna z nejvýznamnějších výstav v historii BEDNAR: Agritechnica

V uplynulém roce se společnost BEDNAR sama nebo prostřednictvím svých obchodních partnerů prezentovala na desítkách, možná v součtu až na stovkách výstav, polních dnů nebo seminářů. Všem za tuto práci patří upřímné poděkování. Nejvýznamnější výstavou, která odstartovala i nový obchodní rok 2024, byla podzimní Agritechnica 2023 v Hannoveru. Pro českého výrobce to byla jedna z nejdůležitějších výstav v jeho historii.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down