22.01.2024 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Secí stroj Väderstad Proceed připraven k uvedení na trh

Švédský výrobce Väderstad v uplynulém období pokračoval v testování svého secího stroje s unikátní konstrukcí Proceed. Stroj byl vystaven v expozici na Agritechnice a zástupci výrobce informovali o tom, že je tato produktová novinka připravena k uvedení na trh. Nabídce k prodeji přecházelo období rozsáhlého testování a zdokonalování nového konceptu po dobu tří let.

Proceed představuje novou kategorii secích strojů, kde jediný stroj může zvýšit výnosový potenciál celé řady plodin, včetně pšenice, ječmene, řepky, cukrové řepy, hrachu, kukuřice, slunečnice a mnoha dalších.

Snížení výsevku na polovinu

Polní pokusy ukázaly, že díky své schopnosti umístit i nejmenší osivo do ideální hloubky s milimetrovou přesností dokáže Proceed snížit výsevek osiva pšenice na polovinu - při zachování stejného výnosu ve srovnání s konvenčními postupy. A co je ještě důležitější, pokusy ukázaly, že rostliny, zaseté strojem Proceed, vzejdou silnější díky menší konkurenci s ostatními rostlinami a většímu působení slunce i vláhy, a to velmi rovnoměrně ve všech růstových fázích během celého roku.

Přesné uložení osiva

Väderstad Proceed může být využíván i k setí například ječmene, řepky, cukrové řepy, hrachu, kukuřice, slunečnice a mnoha dalších plodin. Stroj dokáže s milimetrovou přesností umístit i to nejmenší osivo do požadované hloubky, což umožňuje výrazné zlepšení v oblastech, jako je úroveň výnosů, potřeba zpracování půdy, chemické ošetření a používání hnojiv.

Na konci roku 2024 bude první model stroje Väderstad Proceed V 24 připraven k uvedení na trh. Objednávky budou přijímány s výjimkou konce roku 2024, výroba bude zahájena počátkem roku 2025.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2024.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down