10.02.2024 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Bobcat modernizuje portfolio kompaktních kolových nakladačů

V roce 2021 byl na trh uveden první kompaktní kolový nakladač (CWL) značky Bobcat – model L85. V roce 2022 rozšířila společnost nabídku o cenově výhodný model L75 a následně v roce 2023 uvedla na trh špičkový L95.

V rámci programu neustálého zlepšování produktů značky Bobcat, který vychází ze zpětné vazby od zákazníků, oznámila společnost aktualizace strojů L75 a L85 pro modelový rok 2024. Ty majitelům nejnovějších verzí umožní využívat některé z pokročilých funkcí, které byly dosud dostupné jen u nejvyššího modelu L95.

Oceněné kolové nakladače

Stroje z řady kompaktních kolových nakladačů Bobcat získávají řadu ocenění. Model L85 byl vyhlášen vítězem světově uznávaných ocenění v produktové disciplíně iF Design Awards za rok 2021. V září loňského roku zvítězily modely L75 a L85 v kategorii Product Design mezinárodních cen BIG SEE vyzdvihující jedinečné a originální kreativní úspěchy.  

Oceňovaná konstrukce všech tří modelů kolových nakladačů Bobcat zajišťuje vysokou základní úroveň vybavení standardními funkcemi, které poskytují vysoký komfort obsluhy a snadné ovládání. Součástí tohoto vybavení jsou prvky jako je vyhřívaná kabina, navržená tak, aby se skvěle přizpůsobila obsluze, joystick integrovaný v odpruženém sedadle, volant polohovatelný ve dvou směrech a další užitečná výbava.

Novinky pro nakladače

U modelů kolových nakladačů L75 a L85 modelového roku 2024 přichází Bobcat s několika novinkami. První z nich je Power Bob-Tach, což je továrně dodávané vybavení na přání pro model L85. Slouží k připojení vysoce výkonných příslušenství Bobcat pro činnosti, které nevyžadují maximální kapacitu pro nakládání a přepravu pomocí lopaty nebo paletizačních vidlí, ale naopak možnost připojení k různým příslušenstvím se systémem Bob-Tach. Ta jsou na stejném pracovišti používána rovněž se smykem řízenými nakladači a kompaktními pásovými nakladači Bobcat.

Druhou novinkou je vyhřívané tkaninové sedadlo se vzduchovým odpružením. Dále mají nové nakladače ještě mnoho funkcí vylepšených (joystickové ovládání, vysoký průtok oleje či automatické ovládání jízdy).

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down