24.02.2024 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

CNH oznámila minoritní investici do společnosti Bem Agro, zabývající se umělou inteligencí pro zobrazování snímků z dronů

Nadnárodní koncern CNH pokračuje v posilování svého technologického náskoku s řešeními Ag Tech, která zákazníkům poskytují snadnější, efektivnější a udržitelnější hospodaření. Investiční odnož CNH Ventures převzala menšinový podíl ve společnosti Bem Agro – brazilském startupu a stávajícím dodavateli CNH.

Bem Agro využívá umělou inteligenci k převodu jakéhokoli typu leteckého snímku terénu – včetně snímků, převzatých z letadel, dronů a satelitů – do Agronomic Mapping Reports (agronomických zpráv o pozemcích). Tyto zprávy poskytují důležité údaje, které zemědělcům umožňují lépe se rozhodovat o optimalizaci operací v terénu, alokaci zdrojů a zvyšování výnosů při vyšší výkonnosti strojů, vyšší produktivitě a zkrácení počtu přejezdů a tím i nákladů.

Snížení poškození pěstovaných plodin

Při sklizni cukrové třtiny a obilnin, kde se zemědělci mohou potýkat s nízkou viditelností, poskytují mapy společnosti Bem Agro vodítka pro navádění a snížení poškození pěstovaných plodin. Jejich mapování určuje konkrétní oblasti výskytu plevelů, které mají být následně ošetřovány postřikem, a tím se i minimalizuje spotřeba herbicidů.

Po pěti letech spolupráce

Tato investice navazuje na více než pět let úspěšného komerčního partnerství se společností Bem Agro. V současné době používá společnost CNH Industrial jejich mapová řešení na propojené platformě značek Case IH a New Holland pro sklízeče cukrové třtiny, pro traktory a vysoce výkonné samojízdné postřikovače v Brazílii, Indonésii a Thajsku.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down