20.03.2024 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

DLG Feldtage 2024: FarmRobotix rozvíjí praktické autonomní systémy v rostlinné výrobě

DLG (Německá zemědělská společnost) poprvé představí na svých polních dnech DLG 2024, které se budou konat od 11. do 13. června v Gut Brockhof v srdci Soest Börde, platformu FarmRobotix. Tato platforma poskytuje mezinárodní prostředí pro zemědělce a odborníky, kteří se zajímají o nejnovější vývoj v oblasti robotiky, umělé inteligence a automatizace, stejně jako o digitální řešení v rostlinné výrobě. Platforma je zaměřena na zemědělce, výrobce, začínající podniky a poskytovatele technologií. FarmRobotix také nabízí zástupcům vědy a výzkumu, vývojovým inženýrům, investorům nebo investorům rizikového kapitálu příležitost k navazování kontaktů, předávání know-how a zkoumání inovativních technologií.

V konečném důsledku by digitální technologie měly být praktickými nástroji, díky nimž bude každodenní práce zemědělských podnikatelů efektivnější, jednodušší a méně časově a personálně náročný.

Větší uživatelská přívětivost pro digitální nástroje

V současné době mají zemědělci k dispozici celou řadu digitálních řešení pro různé úkoly rostlinné výroby. Jejich aplikace je však doprovázena náročností na školení. Je tomu tak proto, že každý poskytovatel digitálních řešení obvykle dodává individuální softwarový systém pro aplikaci digitálních nástrojů a dat s nimi spojených.

"Pro zemědělského podnikatele to znamená, že s každým digitálním nástrojem na jeho farmě se potenciálně zvyšuje počet softwarových aplikací, které musí ovládat," vysvětluje Schiller. "FarmRobotix může poskytnout impuls v dialogu mezi zemědělci, výrobci a vědou, aby byly digitální aplikace různých výrobců vzájemně kompatibilní."

Plošnou výkonnost je třeba zvýšit

Dalším důležitým problémem v robotice obecně je zvyšování výkonnosti. Již existují například řešení, ve kterých se robotika používá při setí a mechanické ochraně plodin. Podle Floriana Schillera, odborníka na digitalizaci z Mezinárodního centra rostlinné výroby DLG (IPZ) v Bernburgu v Sasku-Anhaltsku, se však obvykle jedná o aplikace, které se používají v malém měřítku. "Důležitou otázkou do budoucna proto je, jak lze robotiku nebo autonomní řešení integrovat do našeho stávajícího systému hospodaření s půdou, který je zaměřen na efektivitu hospodaření s půdou," říká Schiller. I zde by FarmRobotix mohl poskytnout platformu pro demonstraci moderních technologií.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down