Veletrh EnergyDecentral 2024: Vysoký zájem vystavovatelů podtrhuje aktuálnost témat

EnergyDecentral, který se bude konat v Hannoveru od 12. do 15. listopadu 2024, přitahuje sedm měsíců před zahájením veletrhu vysoký zájem vystavovatelů. Na přední veletrh decentralizovaných dodávek energie, který pokrývá celý hodnotový řetězec udržitelné výroby energie, se již přihlásilo více než 250 společností. Důraz je kladen na bioplyn a biometan, větrnou energii, fotovoltaiku, agrofotovoltaiku, tuhá paliva, decentralizované energetické technologie (KVET, KVET), skladování energie a vodík.

Souběžně s EuroTierem, předním světovým veletrhem živočišné techniky, a také s "Inhouse Farming - Feed & Food Show", novou platformou DLG pro zemědělské a potravinářské systémy budoucnosti, nabízí veletrh EnergyDecentral širokou škálu inovací a informací pro zemědělství a potravinářský průmysl. DLG Spotlight "Solární ofenzíva" poskytuje mimo jiné informace o aktuálních trendech v oblasti vlastní výroby, elektrifikace podniků, solárních parků a agrofotovoltaiky.

Fotovoltaika, skladování elektřiny a větrná energie jsou v současné době pro zemědělce relevantními tématy – ať už pro soběstačnost nebo pro dodávky do sítě. Technologie i právní a politický rámec obnovitelných zdrojů energie se rychle vyvíjejí.

Významná kompetence zemědělství

"Výroba energie z obnovitelných zdrojů je klíčovou kompetencí zemědělství od začátku energetické transformace," vysvětluje Marcus Vagt, projektový manažer společnosti EnergyDecentral a vedoucí divize DLG pro energetiku, vlastní zemědělství a nové potraviny. "Současná situace na trhu s rostoucími cenami energií motivuje lidi k investicím do obnovitelných zdrojů energie a zájem o plochy pro fotovoltaické a větrné elektrárny roste."

Bezpečné a klimaticky šetrné zásobování energií

V regionu, v blízkosti spotřebitele – tak může zemědělství v budoucnu významně přispět k bezpečnému a klimaticky šetrnému zásobování energií. To otevírá nové možnosti nabídky a odbytu pro zemědělství. Výrobci z oblasti fotovoltaiky, skladování energie a větrné energie budou moci navázat nové kontakty s osobami s rozhodovací pravomocí z vysoce profesionální cílové skupiny, která je již po desetiletí úzce spjata s tématem obnovitelných zdrojů energie.

Regionálně, s krátkými vzdálenostmi a v blízkosti spotřebitele, existují vynikající vyhlídky pro obnovitelné energie v zemědělství. Jak expanzní cíle spolkové vlády, tak rostoucí poptávka po energii pro elektrifikaci zemědělství vytvářejí obrovský investiční potenciál pro pozemní systémy, skladovací systémy a agrofotovoltaiku.

Solární ofenzíva Spotlight nabízí možnost využít bezplatnou úvodní konzultaci o možnostech fotovoltaiky pro farmy. Důraz je kladen na témata snižování nákladů na energii prostřednictvím vlastní výroby solární elektřiny (střechy, fasády, půda ležící ladem), solární elektrifikace provozů (vytápění, chlazení, ventilace, e-mobilita), otevřených ploch pro solární parky (pronájem, projektoví partneři, refinancování) a získávání elektřiny z půdy (orná půda, pastviny, ovocnářství, pěstování zeleniny) a využívání kanálů a jezer jako solárních ploch (plovoucí fotovoltaika).

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down