04.06.2024 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Švédský Väderstad rozšiřuje výrobu a zvyšuje kapacitu na 10 000 strojů

Společnost Väderstad, jedna z předních světových firem v oblasti zpracování půdy a setí, dokončila výstavbu rozšíření výrobních prostor ve Väderstadu o dalších 12 600 metrů čtverečních. Během druhé poloviny roku 2024 budou nové prostory plně vybaveny novou lakovnou a dalšími montážními linkami. Cílem je dosáhnout ve Väderstadu roční výrobní kapacity 10 000 strojů.

Celý zemědělský sektor se v současné době potýká s problémy. Ceny obilí klesly, úrokové sazby jsou vysoké, nejistota a volatilita se zvýšily v důsledku geopolitických konfliktů a klimatických změn. Väderstad není výjimkou.

Pozitivní dlouhodobý vývoj

Při pohledu do budoucna však stále vidíme pozitivní dlouhodobý vývoj pro zemědělství jako celek i pro společnost Väderstad jako takovou. Aby byla zajištěna výrobní kapacita odpovídající poptávce, bylo v roce 2023 zahájeno rozšíření areálu továrny ve Väderstadu o dalších 12 600 metrů čtverečních.

“Pokračující rozšiřování naší výroby ve Väderstadu je v souladu s našimi dlouhodobými růstovými cíli a bude přínosem jak pro naše zákazníky, tak pro naše prodejce a časem pomůže vytvořit více pracovních příležitostí - a také zefektivní tok naší výroby,“ říká Henrik Gilstring, generální ředitel skupiny Väderstad.

Nyní jsou stavební práce dokončeny a začíná instalace a zařizování našich nových prostor s novými montážními linkami pro Proceed a produktovou řadu Tempo a zbrusu novou lakovnou. Vše by mělo být v plném provozu v roce 2025.

Novinky v secích strojích

“V posledních několika letech jsme uvedli na trh několik nových produktů, jako je nový Proceed Concept a Seed Hawk 600-900C pro evropský a mezinárodní trh, které se začnou vyrábět v roce 2025. Toto rozšíření továrny nám pomůže čelit poptávce po těchto a několika dalších výrobcích,” říká Mikael Peiponen, senior viceprezident oddělení Order to Delivery společnosti Väderstad.

Ve výrobní továrně ve Väderstadu se v současné době vyrábějí stroje pro všechny světové prodejní regiony s výjimkou Severní Ameriky, kde se hlavní část výroby soustřeďuje do našich továren v Langbanku v Kanadě a ve Wahpetonu v USA.

Po dokončení rozšíření bude mít pobočka ve Väderstadu celkovou výrobní plochu přibližně 70 000 čtverečných metrů.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down