04.07.2024 | 08:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velký radličkový kypřič Horsch se předvedl při práci

Na velkém Polním dnu Horsch nechyběly ani oblíbené praktické ukázky techniky této značky. Intenzivně promísit poměrně velké množství slámy s půdou na předváděcím poli bylo úkolem pro stroj, kterým byl radličkový kypřič Horsch Cruiser 9 XL.

Jednalo se o největší provedení tohoto kypřiče, které je spolu se záběrem sedmi metrů v portfoliu firmy Horsch nově. Postupně se bude sortiment těchto kypřičů ještě dále rozrůstat.

K podmítkám i k přípravě půdy

Horsch Cruiser slouží hlavně k podmítkám do hloubky max. 15 cm, přípravě půdy a srovnání pozemků před setím a zapravení meziplodin. Promísení půdy s organickou hmotou je obzvláště intenzivní díky šesti řadám radliček. Stabilní slupice zaručují celoplošné podříznutí povrchu půdy. K dispozici jsou radličky se šířkou od pěti centimetrů. Rozteč mezi záběry radliček činí 17 centimetrů.

Na souvrati se velký stroj otáčí na svém opěrném válci Doppel Rollpack. Velká kontaktní plocha tohoto válce o průměru 550 milimetrů zajišťuje účinné zpětné utužení půdy. Dále se Horsch Cruiser XL vhodně využije i pro udržování nezasetých ploch v bezplevelném stavu.

Čtyři varianty radliček

Nová slupice FlexGrip modelu Cruiser 9 XL je předepnutá s uvolňovací silou, rovnající se hmotnosti 180 kg, což zaručuje přesné udržení pracovní hloubky i v těch nejnáročnějších podmínkách. Až devět opěrných kol vpředu umožňuje ideální kopírování terénu a zaručuje optimální vedení hloubky.

Kypřič lze vybavit všemi čtyřmi různými variantami radliček. Na výběr jsou radličky o šířce 5 cm, 8 cm a 10 cm s tvrdokovovou vrstvou nebo bez ní. Nové radličkové křídlo o šířce 24 cm zaručuje celoplošný řez. Tyto křídla jsou rovněž k dispozici s tvrdokovovou vrstvou nebo bez ní.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down