25.07.2024 | 03:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Lemken Solitair MR – nové nástavbové secí stroje

Požadavky na moderní secí stroje jsou stále vyšší. Firma Lemken jim vychází vstříc novou řadou pneumatických secích strojů Solitair MR. Jedná se o nesená nástavbová provedení s pracovními záběry tří a čtyř metrů.

Univerzální secí stroje Lemken Solitair MR jsou využitelné k setí jak v konvenční, tak i v konzervační technologii hospodaření. Všechny stroje disponují zásobníkem o objemu 1500 litrů, který je již v základu odolný vůči působení korozivních hnojiv. Do výbavy na přání patří zásobník s kapacitou 2000 litrů. Ten může být volitelně rozdělen na dva samostatné oddíly v poměru 60:40. Tak je možné při jedné jízdě aplikovat do půdy dva rozdílné komponenty najednou.

Flexibilní možnosti využití

Pokud se hlavní zásobník secího stroje Lemken Solitair MR ještě doplňkově rozšíří zařízením MultiHub, bude mít uživatel nesený pneumatický secí stroj s velkou flexibilitou možného využití. Osivo ze zařízení MultiHub může být vedeno existujícím vedením osiva anebo pak k řadě nárazových terčíků, od nichž padá do půdy buď před anebo za zavlačovači. Přitom se zařízení MultiHub pyšní shodným počtem dílčích sekcí, jako i secí stroj Solitair MR.

Jako vždy, i ovládání je vyřešeno jednoduše a prakticky. Zařízení MultiHub firmy Lemken je jako přídavný dávkovací systém ovládané na shodné ovládací masce secího stroje Solitair MR. Ovládání se provádí prostřednictvím ISOBUS.

V hlavní roli OptiDisc

Nástavbové secí stroje Lemken Solitair MR jsou vybaveny dvoukotoučovými secími botkami OptiDisc v roztečích 12,5 anebo 15 cm. Tyto botky s individuálním zavěšením pomocí paralelogramu disponují pryží potaženými opěrnými kolečky a zaručují precizní udržování hloubky setí a vynikající vzcházivost porostů. Přítlak na botky lze nastavovat buď mechanicky (tlak až 40 kg) anebo hydraulicky (tlak až 70 kg).

Úroveň přítlaku a hloubku setí je možné si nastavovat nezávisle na sobě. Díky tomu je možné i například velmi mělké setí trav v těžkých půdách s velkým přítlakem. Význam této výhodné kombinace různých nastavení stále více roste při setí směsných osiv meziplodin. Pro každé osivo ze směsi je možné zvolit si adekvátní hloubku uložení osiva, přičemž u každé druhé botky lze nastavit hloubku setí separátně. Osivo je secím strojem Lemken Solitair MR precizně ukládáno do nastavené hloubky i při práci v těžkých půdách či při vyšších pojezdových rychlostech. Závěrem pak ještě přítlačné kolečko přitlačí osivo k půdě, aby byla zaručena plynulá vzcházivost.

A odkud se vzalo nové označení? Nový nástavbový secí stroj firmy Lemken lze agregovat s rotačními bránami nové generace Lemken MR. Tyto rotační brány jsou – v závislosti na záběru – agregovatelné s traktory o výkonu až 240 k a mohou být využívány ještě mnohostranněji.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down