21.08.2024 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový Airsep 290 – ještě spolehlivější oddělovač

Na veletrhu Agritechnica 2013 představila společnost Grimme společně s firmou Spudnik, která také patří k podnikové skupině Grimme, oddělovač AirSep, který získal od instituce DLG zlatou medaili. Tento obzvlášť na kamenité půdy vhodný oddělovač byl v uplynulých letech rozsáhle vyvíjen a byl zaintegrován do samostatné konstrukční řady strojů – nový Airsep 290. Díky četným změnám, jako například změněným přívodem produktu nebo optimalizovanou montážní polohou dmychadla AirSep, se výrazně zvyšuje spolehlivost a odolnost.

Oddělovač Grimme Airsep 290 je vybaven plně hydraulickým pohonem. Tím lze nastavovat všechny sítové pásy, včetně volitelného sběrného pásu a oddělovačů, nezávisle na otáčkách motoru (otáčkách vývodového hřídele) traktoru.

Plynulé nastavení sítového pásu

Tím, že nejsou použity mechanické hnací komponenty, dochází ke zlepšení přístupnosti pro čisticí a údržbové práce. Rychlosti všech sítových pásů sklízečů Grimme  včetně pásu na hrubou nať se nyní znázorňují v km/h, takže řidič může snadněji nastavovat rychlosti pásů vůči zvolené rychlosti jízdy traktoru. Otáčky druhého sítového pásu a pásu na hrubou nať lze přitom nastavovat navzájem nezávisle. Na přání lze řidiči usnadnit práci pomocí Speedtronic-Web a Speedtronic-Sep, které umožňují automatickou regulaci všech rychlostí pásů.

Optimalizace podél toku produktu

Optimalizace geometrie výkyvného rámu umožňuje snížení hmotnosti a lepší přizpůsobení na obrysy půdy, čímž se zabraňuje případnému hromadění natě sklízečů Grimme. Pro šetrnější zacházení s produktem a snížení případných ztrát bylo zvětšeno překrytí mezi prvním a druhým sítovým pásem. Díky optimálnímu umístění pohonu pásu hrubé natě bylo možné jak zvýšit produktivitu, tak I prodloužit životnost. Pro zlepšení komfortu při údržbě stroje přispívají také centrální mazací lavice pro zásobníky a nápravu ale také volitelně dodávané centrální promazávání. Zásobník na kameny byl navíc zvětšen na kapacitu 1 m3.

Více místa a pohodlí pro personál

Pro zlepšení komfortu třídícího personálu sklízečů Grimme byla zavedena další zlepšení. Plošinu na levé straně stroje lze nyní vysunout, takže zde může pohodlně pracovat až pět osob.

Navíc jsou k dostání výškově nastavitelné stupínky, které umožňují třídicímu personálu sklízečů firmy Grimme příjemnou pracovní výšku. Kromě toho Grimme nabízí také vodotěsný ukládací box, čalounění na rozdružovacím stolu, držák nápojů a nádoba na mytí ukou s objemem 15 l.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down