10.09.2024 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové rotační brány Pöttinger Lion V

S rotačními bránami Lion nabízí firma Pöttinger vhodné řešení pro každý typ půdy a zemědělské podniky všech velikostí. Na svých letních Tiskových dnech představil Pöttinger novinku -  rozšíření řady Lion o pracovní záběry do 6,0 m.

Středně těžké sklopné rotační brány Lion V 4040, Lion V 5040 a Lion V 6040 jsou charakteristické kompaktním provedením s optimalizovaným rozložením hmotnosti. Sklopné provedení je pro uživatele přívětivě koncipované - dokonalý přehled obsluhy o celém stroji zjednodušuje provoz a ovládání.

K provozu sólo i v kombinaci

Nové rotační brány Pöttinger Lion V vhodné jak k nasazení v provozu sólo, tak i v kombinaci se secí lištou pro sloučení předseťové přípravy půdy a setí do jednoho přejezdu. Jako výbavu na přání nabízí firma Pöttinger možnost osazení rotačních bran kypřiči stop traktoru. Kypřiče jsou jištěné proti přetížení s vypínací silou, odpovídající zatížení na úrovni 180 kg.

Naopak standardní výbavou rotačních bran Pöttinger Lion V je převodovka, dovolující změnit otáčky rotorů. A to tak, že se provede záměna ozubených kol v převodovce.

Nastavení pracovní hloubky se provádí standardně mechanicky, na přání pak pomocí hydrauliky plynule z kabiny traktoru. Hydraulicky se ovládá také sklápění do transportní polohy, v níž mají nové rotační brány Lion V celkovou šířku jen dva metry.

Volitelně i se secí lištou

Namísto držáku osvětlení může být k rotačním bránám Pöttinger Lion V připojena secí lišta. Pokud obsluha z traktoru změní nastavení pracovní hloubky hřebů rotačních bran Lion V, nedojde zároveň ke změn nastavené hloubky ukládání osiva. A to díky tomu, že opěrný válec rotačních bran je uložen v paralelogramu prostřednictvím masivních držáků. Poloha opěrného válce a tím i secí lišty se tak nijak nezmění. Hřeby rotačních bran mohou kypřit půdu do hloubky až 25 cm.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down